KRISTIANSAND: – Vedkommende stakk fra stasjonen med et ukjent kontantbeløp. Han stakk til skogs, bak her, forteller innsatsleder Salve Eieland i Agder politidistrikt og peker i retning Kongsgård sykehus.

Ransalarmen ble utlyst klokka 22.09 fredag kveld. Eieland sier de har bilder av ransmannen på overvåkningskameraet, men klarer ikke å identifisere frekkasen.– Vedkommende – en mann – var ikledd en mørk jakke, lyse benklær, hvite sko og er cirka 1.80 meter høy. Han var tildekket og trolig bevæpnet med våpen, ansatte skal ha hørt en klikkelyd, sier Eieland.

Få spor etter raneren

Politiet har foreløpig få spor i jakten på gjerningsmannen som de nå jakter på.

Politiet fikk rutinemessig bevæpningsordre da det viste seg å være snakk om væpnet ran og politiet er i kveld på leting i området ved stasjonen.

Stasjonen var betjent av to unge medarbeidere, og de ble ved 23-tiden kjørt til Kristiansand politistasjon for å avgi nærmere forklaring på hva som skjedde.

Esso-stasjonen ble Lund ble sist ranet ved 4-tiden på morningen 21. april i år. En 21-åring er siktet for ranet, men politiet har ikke avsluttet etterforskningen.

Kriminaltekniker var ved 23-tiden på plass ved bensinstasjonen for å sikre tekniske spor.

Skremt av ranet

Da fvn.no sto utenfor stasjonen kom Gunn Lene Skiftun. Hun skulle avløse de andre kollegene, men ble skremt av hendelsen.

– Jeg vil ikke gå på jobb nå, sier Skiftun. Hun var ikke redd på sin første nattevakt etter ransepisoden 21. april i år.

Mye uroligheter

En annen nabo som kom til forteller om mye uroligheter i området for tiden. Blant annet folk som spiser av søppelkassen hans.

Simen Nilsen (21) var inne på Esso-stasjonen og vekslet penger like før ranet. Han er sjokkert over tidspunktet det skjedde på.

– De er tydeligvis ikke redde, dette skjedde tidlig på kvelden.

– Nå har det vært mange ran i Kristiansand. Ser dere et mønster her, Eieland?

– Det er vanskelig å spekulere i, sier innsatslederen.