MÜNCHEN: Olaf Tufte rodde inn til tredjeplass i helgens verdenscupregatta i München i K1 2000 meter.

34-åringen åpnet forsiktig i søndagens finale og lå bare som nummer fem etter 1000 meter. Horten-roeren økte takten og sikret tredjeplass bak vinner Ondrej Synek fra Tsjekkia og toer Marcel Hacker fra Tyskland. Tufte noterte tiden 7,05,88. Det var et stykke bak Syneks 7.00.57. Hacker rodde inn på 7.02.32. – Et solid løp selv om det røynet litt på i duellen med Hacker mot slutten. Olaf har bygd seg fint opp gjennom helgen og fikk tatt fått i mye av det rytmiske vi har sett på. Han var tålmodig og lot seg ikke stresse av Synek. Tsjekkeren virker utilnærmelig for øyeblikket, mente sportssjef Kjetil Undset.

Neste oppgave for Tufte er verdenscupstevnet i Luzern 9. juli.

– Tør han hvile litt innimellom all den tøffe treningen som venter så bør han nærme seg Hacker og Synek i Luzern, sa Undset.

NM går av stabelen i september, mens VM går i New Zealand i begynnelsen av november. To ganger er Olaf Tufte blitt OL-mester. Gullmedaljene ble sikret i Aten (2004) og Beijing (2008). Begge i singlesculler.

Det ble en oppløftende helg for Norge i München. Spesielt gledelig var Are Strandlis tredjeplass i lettvekt singlesculler.

– Vi har gjort en kjempekonkurranse her nede. Ares resultat var fantastisk. Nå begynner vi å få troen igjen. Det gror godt bak Olaf og det er mange norske roere som henger med. Vi er godt i gang med å bygge et konkurransedyktig lag til London-OL, sa Undset.