KRISTIANSAND: — Et tre år langt løp er endelig over. Vi var klar over at prosessen ville bli krevende, men ikke at den ville ta så lang tid, sier Billy Øksendal, prosjektleder i Filadelfia-menigheten.

Han legger til at dagens nyhet mottas med stor glede.

Menigheten vil nå be om rivetillatelse av den mangeårige basen i Dronningens gate. Planen er byggestart til høsten og ferdigstillelse høsten 2015. — Nå kan de gå i gang, og det er på tide. Denne prosessen har vart lenge nok, sier Kåre Glomsaker (Frp) som leder hovedutvalg for samferdsel, areal og miljø i Vest-Agder fylkeskommune. Utvalget går enstemmig imot sin egen administrasjon, og støtter dermed bystyret i Kristiansand. Dermed får Filadelfia tillatelse til å bygge "Glorien" i seks etasjer, etter at de opprinnelig ønsket 12. ## Et løft

Innsigelsene fra fylkeskommunen har irritert politikerne i Kristiansand kraftig og blitt brukt som eksempel på unødvendig innblanding.

Byutviklingsstyrets leder, Grete Kvelland Skaara (KrF), er lettet over at byggingen nå kan starte.

— Dette betyr at de kan sette spaden i jorda i Kvartal 42. Hadde denne innsigelsen blitt stående, hadde saken mest sannsynlig gått til departementet. Da hadde det sikkert tatt et år før vi fikk en løsning, sier Skaara.

Hun mener det seks etasjer høye bygget vil være bra for byen.

— Det vil bli et løft for byen, og spesielt denne delen av Kvadraturen som trenger en ansiktsløfting, sier Skaara.

Utmattelse

Kåre Glomsaker sier at lokalpolitikernes mening har betydd mye for deres beslutning.

— Det var jo klart flertall for i Kristiansand bystyre. Da kan ikke vi drøye denne saken lenger. Det har vært en utmattelsesprosess for dem som ville bygge, sier Glomsaker.

"Glorien" er beregnet å koste i overkant av 500 millioner kroner.