KRISTIANSAND/HIRTSHALS: — Så langt er vi godt fornøyd med sommeren, sier Ingvald Fardal, administrerende direktør i Fjordline til Fædrelandsvennen.

De startet sesongen to uker tidligere i år enn de har gjort før, og Fardal er fornøyd med å ha en lengre sesong enn tidligere.

Se episode 2 over fra vår serie Livet på Superspeed. Episode 1 kan du se her.

— Det fungerte veldig greit, sier han og forteller at Fjordline vurderer sesongstarten år for år:

— Det kommer an på helligdagene i mai.

ingvald-fardal-802 Foto: Gert Ove Mollestad

Lik som fjoråretIfølge Fardal har årets sommersesong vært ganske lik fjorårets, på tross av at været har vært mye bedre i år enn i fjor.

— Det er komfortabelt å reise i finvær. Men når det er mye dårlig vær, er det mange som ønsker forandring i hyttetilværelsen og drar til Danmark, forteller han og fortsetter:

— Det kan tyde på at været ikke har noen betydning.

Ledig midt i uka

Fjordline melder om fulle ferjer, men sier også at det fremdeles er en del ledig på tirsdager og onsdager.

Også i Color Line er det for tiden full sommertrafikk.

— Det er spesielt fullt i helgene, men fremdeles litt ledig for de som vil kaste seg på en tur midt i uka, opplyser Odd Grønberg, linjedirektør i Color Line.

COLOR LINE: Odd Grønberg i Color Line har ikke satt seg ned for å se på tallene for Color Line hittil i sommer. Foto: Lars Hoen

Flere dagsturerIfølge Grønberg er det for tidlig å se på konkrete tall for sommeren, fordi Color Line fremdeles er midt i høysesongen. Noe kan han likevel si.

— Vi har en følelse av at det er flere som drar på dagstur i år enn i fjor. Dette er på grunn av finværet, fordi folk ser på værmeldinga og bestemmer seg for å nyte dagen i Danmark, forteller han.