KRISTIANSAND: Personalsaken som har preget fakultet for økonomi og samfunnsvitenskap ved UiA i lang tid, har nådd et foreløpig punktum etter en dom i Kristiansand tingrett.

En førsteamanuensis i juss som ble sagt opp fra sin stilling ved fakultetet kjempet mot UiA i retten for å få kjent oppsigelsen ugyldig. Han tapte saken i en enstemmig kjennelse.

REKTOR: Torunn Lauvdal, UiA Foto: Christian Nørstebø

— Vi er tilfreds med at vi har fått medhold. Men det er alltid trist når slike saker havner i retten, sier rektor Torunn Lauvdal til Fædrelandsvennen.Selv om UiA er enstemmig frifunnet, kom retten fram til at begge parter må dekke sine egne saksomkostninger.

Vant første runde

Saken har allerede gått to runder i rettsvesenet, men de første to sakene handlet om lovligheten av å avslutte arbeidsforholdet til førsteamanuensisen så raskt som det først ble gjort. Han fikk stoppet lønnen sist høst, og gikk da til sak som han vant i lagmannsretten. Lagmannsretten kom til at mannen skulle motta lønn og gjeninnsettes i sin stilling til oppsigelsessaken var endelig avgjort.

Nå har tingretten slått fast at oppsigelsen var lovlig, og den har satt fratredelsestidspunktet til 1.9.2013. ## Vurderer anke

Fædrelandsvennen har vært i kontakt med mannen, som kun ønsker å uttale seg gjennom sin advokat. De vurderer nå om tingrettens avgjørelse skal ankes.

— Min klient er naturligvis skuffet over tingrettens konklusjon. Han er likevel fornøyd med at tingretten gav han medhold i at han ikke kunne sies opp fordi han angivelig ikke oppfylte "rimelige krav til dyktighet". At tingretten, på tross av dette, likevel kom til at oppsigelsen var lovlig, er noe overraskende. Det synes som om tingretten har lagt terskelen for oppsigelse svært lavt. Min klient vil bruke tiden framover til å vurdere spørsmålet om anke nærmere, sier advokat Runar Homble.