FULL FART: Jakub Casper Niemasik, Anette Thorsen og Martyna Skuimski fra Fergefjellet barnehage får god fart med det lille toget i Vabua. Foto: Anne Smith Lorentz
GLIS: Victoria Olunakemi Adebayo i friskt driv nedover akebakken i Vabua. Et stort smil forteller det meste om hva barnehagejenta synes om snøen. Foto: Anne Smith Lorentz
VENNSKAP: Seksåringene Isabell Telstø og Vegard Kleggetveit er gode venner, og aker gjerne sammen på UFO-brettet. Foto: Anne Smith Lorentz
TØFFING: Marcus Fauske Skisland synes det er kult å hoppe. Foto: Anne Smith Lorentz
HURRA: Zahra Al Wabli synes det er helt topp å være i akebakken. Her sammen med Marcus Fauske Skisland (f.v) Oscar Johansen og Theodor Korsmo Høystad. Foto: Anne Smith Lorentz
SKJULT: Det er Henrik Gabriel Sande fra Fergefjellet barnehage som befinner seg bak all snøen. Foto: Anne Smith Lorentz
VÅTT: Henrik Gabriel Sande gliser selv om han fikk seg en skikkelig snødusj under aketuren. Foto: Anne Smith Lorentz
Zahra Al Wabli slo hånden under aketuren. Det tok ikke lang tid før hun var i gang igjen.
Oscar Johansen, Marcus Fauske Skisland, Theodor Korsmo Høystad og Zahra Al Wabli.
Jakob Sødal smiler til tross for at det av og til går galt.
Benjamin Sordal Pettersen viser stolt det nye akebrettet han fikk dagen før. Her sammen med kamerat Indu Oppenhagen.
Eirik Gladhaug og Kristian Olsen Dovland har mistet litt kontroll på det glatte brettet.
Vasiliki Diamantopoulos kjører på magen på rompeakebrettet. Full fart.
Sarah Reise synes det er helt topp å dra på tur med barnehagen til Vabua.

— Hopp på hvis du skal være med, sier Benjamin Sordal Pettersen til kameraten, før de setter utfor på det bratteste i Vabua. Sekunder senere ligger de i en bylt i bunnen av bakken. Guttene er sammen med hele første trinn på Wilds Minne skole i den populære akebakken.

— Det er så gøy å hoppe på hoppet. Så er det kult å sladde, sier Marcus Fauske Skisland. Han viser gjerne hvordan det gjøres, og fyker i full fart nedover bakken og hopper flere meter før han lander stødig med sin sorte rattkjelke.

— Kommer jeg i avisa nå? spør han etter hoppet, og mener vel egentlig at det han gjorde kvalifiserte til å komme i Fædrelandsvennen.

De er til sammen 55 førsteklassinger på tur, med akebrett i alle mulige farger og fasonger. For når det først var mulig å få til en slik dag, måtte det utnyttes.

— Det har jo ikke vært så mye vinter foreløpig. Det er i dag den er her, sier lærer Britt Vangsnes Pedersen.

Litt lenger borte i bakken har Fergefjellet barnehage funnet sin plass.

— Hvem vil være med på toget? Klar, ferdig, gå!

De voksne sender barna utfor. Høye hyl og latter høres når de kommer i en stor flokk, som blir mindre og mindre jo lenger ned i bakken de havner. Ikke alle får nok fart til å komme til bunns. Men det ser ikke ut til å legge noen demper på det hele.

— Det er så gøy med snø. Vi elsker å ake, sier barna som kommer løpende til fotografen. De vil gjerne se seg selv på bilde. Når det er gjort løper de opp igjen for nok en runde på akebrettet. Etter denne dagen var det nok mange barn som sovnet fort og godt for kvelden.