SØGNE: — Vi har søkt om dispensasjon til å bygge leiligheter, og det er rådmannen negativ til. Det er helt etter boka, men det åpnes for ny behandling ved en eventuell, ny reguleringsplan for Høllen, sier Roy Fardal til Fædrelandsvennen.

Vil ha leiligheter

1. september stenger Høllen Brygge Restaurant dørene for godt, etter flere års drift under ulike eiere. Familien Fardal har eid stedet siden påsketider i fjor, men klarte ikke å drive restauranten lenger. De har søkt om avklaring for om en dispensasjon til å bygge leiligheter i andreetasjen er mulig, da området i dag er regulert til næring.

— Helge Andresen (H) har åpnet for at reguleringsplanen kan komme opp til ny behandling allerede til neste år, så vi håper på det, sier Roy Fardal.

Sier nei

Foran plan- og miljøutvalget på onsdag innstiller rådmannen på at utvalget sier et prinsipielt nei til å gi eierne dispensasjon.

I saksutredningen heter det at brygga langs bygningen er reservert til kunder av den næringen som til enhver tid drives på stedet, samt skal brukes som gjestehavn. Nærheten til denne brygga er en av grunnene til at kommunen ikke ønsker leiligheter der.

Administrasjonen mener også at en eventuell endring av formålet for denne eiendommen må sees på i forbindelse med en helhetlig plan for hele Høllen.