LILLESAND: Kommunen har leid boligen i tre år av Opplysningsvesenets fond. Leiekontrakten er nå i ferd med å løpe ut, og kommunen har fått tilbud om å kjøpe stedet til takst. Boligen har i løpet av disse tre årene vært brukt til bolig for fem mindreårige flyktninger.

— Dette har vært og er en meget god løsning, da det er vanskelig å oppdrive en bolig på tilsvarende størrelse i Lillesand. I tillegg ligger boligen svært sentralt til, skriver kommunalsjef for helse og kultur Geir Jenssen og peker på kort vei til ungdomsskole og videregående skole. Ungdommene som bor der, trives svært godt, og presset på kommunene når det gjelder å ta i mot enslige mindreårige flyktninger er stort.

Huset ble trolig bygget rundt 1950. Det ble tidligere brukt som prestebolig og ble fradelt fra Vestre Moland Prestegård i 1990. Huset har et bruksareal på hele 360 kvadratmeter og er i største laget for de fleste familier. I tillegg er hagen romslig.

Kostnadene til drift av boligen, bemanning og husleie, blir refundert delt gjennom flyktningetilskudd, dels ved refusjon fra Bufetat. Husbanken kan gi tilskudd til kjøpet med opptil 40 % av kjøpesummen. Det er 12 ansatte knyttet til boligen, med døgnbemanning og hvilende nattevakt.