KRISTIANSAND: – Det regnet i går, men vi overlever da litt regn. Det er en grunn til at jeg kjøpte dette uteteltet, sier Jan Helge Bokn og slår ut med armene.

Sammen med kona Janne, og døtrene Tyra (8), Pernille (6) og Malene (3) har Bokn tilbrakt det siste døgnet på campingplassen.

Han har mange ideer til hva familien kan finne på, dersom det skulle begynne å regne.

– Vi kan sitte litt inne i teltet, dra på Ikea, et kjøpesenter eller dyreparken. Det handler bare om å bruke fantasien, understreker Jan Helge Bokn.

Planen er at familien skal være på campingplassen til neste søndag, og de har satt av flere dager til å besøke dyreparken.

– Dyreparken er nok den viktigste grunnen til at vi valgte å dra hit til Kristiansand, forteller Janne Bokn.

Klare for show: Jonas (10 mnd), pappa Stian Henriksen, Jesper (4) og mamma Marte Aasen gleder seg til å dra på Kaptein Sabeltannshow i dyreparken. Foto: Martine Haug Nysether

– Regntøy i parkenMarte Aasen og familien har vært på Hamresanden Camping i tre dager. Hun innrømmer at det er kjedelig at det regner, men synes ikke det ødelegger ferien for det.

– Hvis det regner får vi finne på andre ting. Du kan ikke ligge på stranda, hvis det er det du har lyst til, sier Aasen med et smil om munnen.

Over campingplassen kommer mannen hennes Stian, sammen med sønnene Jonas (10 mnd) og Jesper (4), som har tatt seg en runde rundt på campingplassen. Mens eldstemann Jonas er mest opptatt av at kjøretøyet hans skal få bli med på bildet, forteller Aase at det var dyreparken som gjorde at de valgte å legge ferien til Kristiansand.

– Det var dyreparken vi kom hit for, så nå er vi klare for Kaptein Sabeltannshow. Det er jo ikke alltid værmeldingen stemmer, men skulle det regne får vi bare ta på oss regntøy, sier hun.

Skiftende vær

Vakthavende ved Meteorologisk Institutt, Per Egil Haga, forteller til Fædrelandsvennen at det ikke er noe tegn som tyder på stabilt vær den neste uka.

– Det ser ikke bra ut, vi har fortsatt et lavtrykkspreget vær i vårt område, som vil gi perioder med regn og regnbyger, forklarer Haga.

Han forteller at det er muligheter for sol fra midten av neste uke, men at maksimumstemperaturen ikke vil stige noe særlig over 20 grader.