SØGNE: Cannabisen var allerede høstet da politiet slo til mot mannens bolig i Søgne 28. februar i år. I boligen fant politiet 366,35 gram cannabis i tørket tilstand.

Det ble samtidig funnet et salonggevær, to pumpehagler, patroner og ammunisjon som mannen ikke hadde tillatelse til å være i besittelse av.

Politiet mente dessuten at mannen ved flere anledninger hadde brukt hasj.

— Det er tale om dyrking av cannabis, der dette var høstet da politiet kom, og mengden i tørket tilstand utgjør 366 gram. Produksjon straffes normalt strengere enn kun oppbevaring. Siktede har forklart at det var til eget bruk, men en slik mengde utgjør en betydelig spredningsfare. Siktede har forklart at han brukte dette til selvmedisinering, men retten kan ikke se at dette kan få vesentlig formildende betydning, herunder ut fra mengden det er tale om, skriver retten i dommen.

Mannen, som tidligere er domfelt og bøtelagt for narkotikalovbrudd, kom i retten med en uforbeholden tilståelse.

— Siktede sliter åpenbart med psykiske problemer, og forklarer at marihuana er brukt som medisin mot dette. Siktede opplyser videre at han nå har sluttet med marihuana. Dette er ikke nærmere dokumentert, og siktede opplyser at han kun har sluttet i tre uker. Retten finner at en rehabilitering både er for lite dokumentert og for lite manifest til at det ved en mengde som i denne saken kan begrunne samfunnsstraff, heter det videre i dommen.

Tingretten kom fram til at mannen skulle dømmes til 75 dagers fengsel. 45 av dagene er imidlertid gjort betingede.