GRIMSTAD: På Twitter sendte Antonsen ut følgende melding fredag kveld:

"Kapasitet utover å være ordfører i Grimstad, vil jeg bruke på Agder. Har gitt @Venstre valgkom beskjed om at jeg ikke er nestlederkandidat."

Møte i Oslo

— Jeg har hatt møte med valgkomiteen i dag i Oslo. Og sagt at jeg ikke er kandidat, sier Hans Antonsen til Fædrelandsvennen.

Han ble innkalt som en av kandidatene som fylkeslagene i Venstre har foreslått.

Kapasitet utover å være ordfører i Grimstad, vil jeg bruke på Agder. Har gitt @Venstre valgkom beskjed om at jeg ikke er nestlederkandidat.

— Jeg har gjort meg noen tanker om å være kandidat ettersom navnet mitt har vært nevnt flere ganger. Og kommet fram til at i den grad jeg har kapasitet til mer enn Grimstad, så ønsker jeg å bruke bruker den på Agder og utvikling av landsdelen, sier han.

— Jeg måtte se og vurdere den totale arbeidsbelastningen. Dessuten - jeg har jo et hus og en seilbåt som skal brukes også, sier Antonsen.

Åpen for Stortinget

— Betyr det at partiet Venstre er mindre viktig for deg enn Agder?

— Jeg sitter i sentralstyret i Venstre fra før. Og vil fortsatt bidra så godt jeg kan. Men det er noe helt annet å bli nestleder i partiet. Det er et veldig arbveidskrevende verv, og ville gått ut over det jeg kan gjøre i Grimstad, sier Antonsen, som ikke vil spekulere i hvem som kan bli partiets nye nestleder etter at Helge Solum Larsen trakk seg etter voldtektsanklagene for en måned siden.- Er det andre kandidater som er aktuelle på Agder?

— Eva Kvelland er jo en stjerne i Venstre. Men hun er opptatt med sin doktorgrad, og har gjort det klart at hun vil prioritere det, sier Antonsen.

— Er du kandidat ved stortingsvalget neste år?

— Ehh...det får vi snakke om neste år, sier Antonsen