KRISTIANSAND: — Halve Vågsbygd har vel ringt oss nå. Vi blir nedringt med meldinger om at kirkeklokkene i Vågsbygd kirke driver å ringer nå midt på natta, opplyser operasjonsleder Jon Kvitne til Fædrelandsvennen.

Ringte i 20 minutter

Politiet sendte en patrulje til stedet for å sjekke ut hva som fikk kirkeklokkene til å gå amok.

Her går kirkeklokkene i Vågsbygd kirke amok, natt til mandag. Nysgjerrige bilister har parkert foran kirken. Foto: Tormod Flem Vegge

Kirkeklokkene skal ha startet å ringe fra rundt midnatt.Ved 00.20-tiden melder operasjonsleder på Twitter at klokkene har stilnet etter at vaktmester har fått orden på klokkene.

— Første gang det har skjedd

Fædrelandsvennen møtte daglig leder i Vågsbygd kirke, Per Gunnar Pedersen på stedet som fortalte at han hadde blitt oppringt av folk som hadde blitt vekket av den taktfaste ringingen ved midnatt.

— Det er første gang dette har skjedd. Vanligvis er den tidsinnstilt til å ringe ved gudstjenester og det er første gang den plutselig setter i gang slik, sier han.

Pedersen sier at det er ingenting som tyder på at noen har tatt seg inn i kirken og bevisst gått inn for å vekke halve Vågsbygd.