Ifølge dommen var den sterkt berusede 26-åringen på restaurant i Lillesand lørdag 29. desember i fjor. Der kom han i krangel med ekskjæresten, og det endte med at dørvakta grep inn for å hindre sammenstøt mellom de to. I stedet ble det et sammenstøt mellom den domfelte 26-åringen og dørvakta. Dørvakta ble slått ned, slo bakhodet i bakken, og deretter satte 26-åringen seg over vekteren, tok tak i kragen og ristet ham slik at hodet traff bakken flere ganger. Dørvakta ble sykmeldt i to uker etter hendelsen.

Politiet ble tilkalt, og det endte med at en politibetjent ble overhøvlet, utskjelt og truet. Samtidig hindret han lensmann Jorun Hæstad i sin tjeneste da hun skulle forsøke å holde ham fast, slik at 26-åringen ikke dunket hodet mot vinduet og bakdøra i politibilen han ble plassert i på vei til arresten.

I retten erkjente tiltalte alle forholdene, "så langt som han kan huske", skriver tingretten i dommen. Ved straffeutmålingen ble det tatt hensyn til at 26-åringen er domfelt en gang og bøtelagt tre ganger for vold og ordensforstyrrelser. Senest i juli i år ble han bøtelagt med 5000 kroner for ordensforstyrrelse.