ARENDAL: De ansatte ved sykehuset i Arendal har sendt ut en bekymringsmelding til styreleder ved Sørlandet sykehus i Kristiansand, melder NRK.

I et brev til administrerende direktør i Helse Sør-Øst, Peder Olsen, skriver de at dagens ledelese sprer frykt i befolkningen og at pasientsikkerheten står i fare.

Krisestemning

Alle tillitsvalgte har skrevet under på bekymringsbrevet, og tillitsvalgt Egil Hagen sier til NRK at det er krisestemning i Arendal.

I følge NRK heter det blant annet i brevet at "Den administrative sammenslåingen av sykehusene i Agder-fylkene har vært mislykket", og at "fagmiljøene er splittet i kampen om felles ressurser". Samlet sett skal dette ha gått ut over kvaliteten på helsetilbudet til Agders befolkning.

Må håndteres lokalt

Peder Olsen, direktør i Helse Sør-Øst, sier til NRK at han ikke kan gi Arendal en egen ledelse, og at dette må håndteres lokalt på Sørlandet. Han har sendt bekymringsmeldingen videre til Camilla Dunsæd, styreleder ved Sørlandets sykehus HF. Tillitsvalgte Egil Hansen reagerer på at direktøren ikke vil gjøre noe med saken, og mener at de ansatte allerede har forsøkt å løse konflikten lokalt.

— Jeg føler det er litt ansvarsfraskrivelse når han gjør det på den måten, sier Hansen til NRK.

De ansatte ved Sørlandet sykehus Arendal ber om et møte med ledelsen i Kristiansand så snart som mulig.

Avviser kritikken

Direktør ved Sørlandet sykehus, Jan Roger Olsen, avviser kritikken. Han mener de ansatte ikke klarer å se helheten i sykehusdriften.

— I det daglige driftes jo Sørlandet sykehus som et av de best drevne helseforetakene både i Helse Sør-Øst og Norge. Både når det gjelder kvalitet og kostnadseffektivitet. Jeg tror man må se litt totaliteten her, og igjen få til en samlet forståelse i begge leire, sier han til NRK.