INNSATSLEDER: Salve Eieland fra Agder politidistrikt var på stedet onsdag ettermiddag. Foto: Ina Rosenberg Stavrum/F�drelandsvennen

IVELAND: Mannen ble funnet i terrenget rundt Nasbøvarden sent onsdag kveld. Da hadde Sea King-helikopter blitt koblet inn i søket etter flere timer med hundepatrulje og letemannskaper.

21-åringen var utmattet og ble innlagt på sykehus. Leteaksjonen startet etter 27-åringen han hadde kjørt ATV sammen ble funnet lettere skadet, og fortalte at den andre mannen var svært utmattet.

Les:

Tyveri og innbrudd

Torsdag opplyser politiet at de nå sikter 21-åringen for tyveri av ATV-en som ble brukt.

— Den ble meldt stjålet fra Songdalen forrige måned. Det er også konstantert innbrudd og skadeverk i en brakke tilhørende Setesdalsbanen. Opplysninger tyder på at hvertfall en av dem kan knyttes til dette, forteller lensmann i Iveland og Vennesla, Hogn Thomas Homme til Fædrelandsvennen.

Det er ikke meldt om stjålede gjenstander fra brakka, men om herverk tilknyttet innbruddet.

Politiet vil nå avhøre den siktede. 27-åring som meldte fra er dimittert, men vil også avhøres på nytt.

FUNNET: Den stjålne ATV-en ble funnet et par timer før 21-åringen kom til rette. Foto: Torgeir Strandberg

Fant luftpistol

Sistnevnte var «preget, medtatt og lite meddelsom» da han snakket med politiet i går. Han var diffus og endret forklaring.

— Det fremstår som at de to har vært på tur og at det skjedde noe som gjorde at de kjørte seg vill og fikk behov for hjelp. Tidspunktet for når de dro ut er ikke helt klart, men de var i skogen mellom et døgn og et halvt døgn, sier lensmannen.

LETEAKSJON: Politihelikopter, hundepatrulje, ambulanse, letemannskaper og etterhvert Sea King-helikopter og Røde Kors deltok i leteaksjonen Foto: Torgeir Strandberg

ATV-en ble funnet noen kilometer sørvest for letemannskapenes base, i et populært turområde. Det ble også funnet to hjelmer.Politiet meldte først at det hadde vært et uhell med ATV-en, men lensmannen bekrefter torsdag at det ikke er tegn på at det har skjedd noen ulykke.

I nærheten av 27-åringen ble det også funnet en luftpistol i en sekk, som ifølge politiet tilhører ham.

Det ble ikke sikret blodprøver av de to i går. Lensmannen bekrefter at de er kjent hos politiet fra før.

Den operative aksjonen er avsluttet og politiet vil nå avhøre de to.