KRISTIANSAND: Onsdag formiddag ble politiet varslet om at en Yamarin 65dc med en 225 hesters Yamahamotor var blitt stjålet fra Korsvik marina i løpet av natten. Alt av tauverk var også borte.

– Det er en relativt dyr båt til en verdi av rundt 600.000 kroner, sa leder ved Randesund politistasjon, Jan Nesland, til Fædrelandsvennen onsdag ettermiddag.

Hærverk

Torsdag morgen hadde politiet funnet båten igjen.

– Den ble funnet ved en brygge ved Sjursøya i Kristiansand. Båten var forlatt og sprayet ned med brannpulver. Instrumentene i båten var også fjernet, forteller Nesland.

Politiet har foreløpig ingen mistenkte i saken. Fædrelandsvennen har fått tilsendt en video som viser Korsvik marina. Videoen viser de frekke tyvene i det de stjeler båten. (Videoen som er lagt ut er redigert og hastigheten er satt opp).

Rotet rundt i flere båter

Av videoen kan man se at gjerningspersonene kommer inn til marinaen klokken 07.10 og reiser igjen klokken 07.42. Da med den stjålne båten på slep. I mellomtiden har tyvene rotet rundt i en del andre båter på brygga. To ganger forlater de også området for å så komme tilbake like etter.

– Det er rimelig frekt. Forhåpentligvis er det noen vitner som kan ha sett det her. I tilfelle ser vi gjerne at de tar kontakt med oss i politiet på tlf 02800, sier Nesland.

Nesland mener at det er mye som tyder på at det her har vært snakk om et vinningstyveri.

– Men motoren har startsperre, så det kan være at de ikke har klart å få start på båten, og til slutt bare forlatt den ved brygga, sier han.

STJÅLET: Denne båten ble stjålet fra Korsvik marina natt til onsdag 24. juli. Foto: Privat