AGDER: I går skrev Utrykningspolitiet (UP) ut 74 forenklede forelegg for fartsovertredelser. To personer fikk førerkortene sine beslaglagt. En ble tatt for å kjøre i 148 kilometer i timen i 100-sone, og en for å kjøre i 135 kilometer i timen i 90-sone.

Syv patruljer

— Det er fort, men det er ikke helt galimatias, sier UP-sjef Øystein Krogstad.

I tillegg ble det skrevet ut 7 forenklede forelegg for mobilbruk, og 4 for manglende bilbelte.

Fædrelandsvennen skrev i går også at en Stavanger-mann ble tatt for å kjøre i 134 kilometer i timen i en 50-sone i Gjerstad, noe som ikke går inn i Krogstads påsketrafikk-vurdering.

- Rolig påske

UP hadde i går fordelt seg med syv patruljer på fire plasser oppover riksvei 9, langs E 18, samt riksvei 41 og riksvei 42. UP-sjefen er så langt fornøyd med påsketrafikken.— Det ser ut som om trafikken har fordelt seg, og det er gjennomgående mye grei kjøring. Det har vært en rolig påske, og det er vi veldig fornøyde med, sier Øystein Krogstad.

Fortsetter kontrollene

Den mest alvorlige ulykken så langt i påsken er dødsulykken i Lyngdal.

— Slike ulykker er alltid tragiske, men denne ulykken er ikke typisk for påsketrafikken når folk er på vei opp til hyttestrøkene, sier UP-sjefen.

UP vil være ute resten av påsken, men setter inn trykket søndag og mandag når hyttefolket vender nesen hjemover. UP vil da fortsette kontrollene langs E 18, riksvei 9, riksvei 41 og riksvei 42. UP-sjef Øystein Krogstad vil oppfordre bilistene til å fortsette å kjøre fint.

— Holder folk fartsgrensene, så slipper de å betale de sure pengene for fartsbøter, sier han.