– Selvfølgelig har de svakheter de også, som alle andre. Spesielt kanskje på dødball. Der bør vi ha bra mulighet. Der skal vi være sterkere enn dem. Vi skal nok komme opp med en god plan, sier U21-kaptein Strandberg.

Tittelforsvarer Spania er megafavoritt før semifinalen i Netanya. De norske kjæledeggene mister ikke nattesøvnen.

Midtbanegeneral Stefan Johansen etterlyser mer tid med ball fra de norske spillernes side.

– Vi må være like solide defensivt som vi har vært, men vi må ta litt mer tak i kula og bruke den. De sender sinnssykt med folk i angrep. Så det blir mye rom som kan utnyttes. Klarer vi det, byr vi dem på bra match, sier vårsesongens store spiller i eliteserien.

– Vi må være på vårt beste defensivt og samtidig klare å holde mer på ballen, slik at vi ikke blir løpende etter i 90 minutter. Det blir for tungt. Vi må klare å spille eget spill.

Strandberg er ikke like opptatt av ballen.

– Det har vel ikke så mye å si «in the end». Da er det resultatet som har noe å si. Om vi har ballen 20 prosent av tiden og vinner kampen, er det helt perfekt, sier lyngdølen.

Kontringer

– De liker å vinne ballen tilbake veldig fort. Når de mister ballen, kommer de med tre-fire mann. Klarer vi å spille vekk det første pressleddet, finner vi rom andre steder. Vi må ha roen i et par sekunder når de har mistet ballen. Da kan vi må noen gode kontringer. Her er det absolutt muligheter, sier høyreback Omar Elabdellaoui til NTB.

Marcus Pedersen ser ut til å få den tunge slitejobben på topp.

– Det blir viktig å være kompakte, jobbe steinhardt sammen og være smarte og ta de sjansene vi får. Jeg tror det er oppskriften, sier Hamar-gutten.

Jo Inge Berget ser muligheter når spanjolene flytter fram mange folk.

– Det er alltid svakheter hos alle lag. De har veldig gode enkeltspillere, spesielt offensivt hvor de kommer med mange mann. Får vi noen gode brudd, er det gode muligheter til å straffe dem, sier Molde-angriperen.

Johansen advarer

Hadelendingen trekker fram det unike samholdet på det norske laget.

– Vi må spille sammen. Vi slår ikke Spania en og en. Vi må være steingode defensivt, for de kommer til å produsere mye. Vi må nekte dem mål og utnytte de få sjansene vi får.

– Frykter du reprise av 2-5-kampen i mars?

– Dette blir en helt annen kamp. Semifinale er noe annet. Dette er en viktig kamp hvor mye står på spill, sier Berget.

– Vi må være rolige med ball og prøve å styre tempoet. For vi kan ikke springe etter dem i 90 eller 120 minutter. Det går ikke, advarer Stefan Johansen.

Før sitt livs største kamp. Seier mot Spania betyr EM-finale i Jerusalem tirsdag.