KRYPER: Griseflaks l rer å krype hjem på den røde løperen etter kjendisfest. Tore Lislevand er fornøyd med treningsiveren. Foto: Helge Corneliussen
SCORER: Her scorer Griseflaks nok et mål. Flaks? Nei, bare knallhard trening, mener trener Tore Lislevand. Foto: Helge Corneliussen
SMELLER: Griseflaks smeller så hardt med døra at den er i ferd med å gå i styjkker. Foto: Helge Corneliussen
GODBIT: Griseflaks synes godbitene Tore Lislevand lokker med er grisegode. Foto: Helge Corneliussen
HYTE: Griseflaks har egen hytte og vet at det vanker en godbit om han stikker snuten ut gjennom vinduet. Foto: Helge Corneliussen
VIPPER: Fyttigrisen begynner å få tak på vippingen. Dyretrener Tore Lislevand lokker med godbiter. Foto: Helge Corneliussen
VENNER: Tore Lislevand og Griseflaks er perlevenner. Foto: Helge Corneliussen

KRISTIANSAND: — Er det ikke det kjendisene gjør da? De kryper hjem etter festen, nærmest spør dyretrener Tore Lislevand.

Dyrepasseren er selv blitt tv-kjendis gjennom programmet Dyrepasserne, som sendes fredagskveldene.

Nå ligger han og dyra i hardtrening foran en ny sommersesong i Dyreparken. De vil gjerne imponere publikum.

— Kjendiser går på rød løper. Slik er det bare. Da må selvsagt vi trene på å rulle ut løperen og også gå på løperen. Og som sagt, vi må trene på å dra hjem med stil etter festen, sier Lislevand.

Dyretreneren legger seg ned på den røde løperen. Dyrepark-grisen Griseflaks gjør det samme. Så åler den seg frem, noe groggy, men fortsatt som en kjendis. Med en viss stil.

— Vi har det kjempegøy og bruker vinteren til å øve inn en rekke nye nummer. Griseflaks lærer også å spille fotball. Nå blir det scoring hver gang. Vi er i rute, sier Lislevand.

Til sommeren tar han grisene med ut på scenen, slik at publikum skal få sett tv-kjendisene skikkelig.

— For å få dem skikkelig scenevante og venne seg til et stort publikum inviterer vi av og til barnehager. Ungene synes dette er skikkelig gøy. Jeg også. Jeg tar helt av innimellom, sier Tore Lislevand entusiastisk.

Så viser han fvn.no et annet nummer, der Griseflaks går inn i ei hytte og lukker døra etter seg. Ikke bare en gang, men mange.

— Nei, nå må du gi deg. Du drar jo døra så hardt igjen at den går i stykker, roper Lislevand til grisen.

Så kommer Fyttigrisen ut i treningsrommet for å vippe, mens papegøyen Frida skriker et eller annet av full hals.

— Som du ser og hører er det full rulle her selv på vinteren. Vi har grisehard trening, men det er himla gøy.