Bjørn Arne Engen fra Grimstad mener Kjell Ingolf Robstad har gjort en for dårlig jobb med å fremme KrF-politikk i denne perioden.

— I forrige valgkamp var Kjell Ingolf den fremste talsmannen for ikke å samarbeide med Frp. Da visste jeg at kampen var tapt, sa Bjørn Arne Engen til årsmøtet i Aust-Agder KrF.

I et engasjert innlegg lanserte han seg selv som motkandidat til Ropstad foran neste års valg.

— Vi heiste ikke flagg foran forrige valg. Hvordan er det mulig å håndtere en mulig regjeringssituasjon så feil. Vi har tidligere på årsmøtet hørt at det snakkes om nye valglister som er i stand til å true KrFs oppsutning på Sørlandet. Vi har 3000 medlemmer i Israels venner her sør. Disse må bli hørt, sa Engen. Før han avsluttet:

— Tør du ta en nominasjonskamp mot en samfunnsengasjert bussjåfør fra Grimstad.

Engens lansering av fikk kritikk fra enkelte av talerne som kom i etterkant.— Det vi trenger nå er ikke personer som utfordrer Kjell Ingolf. Vi må stå sammen, sa Jens Guntveit fra KrFs seniorråd.

Også avstroppende 1. nestleder Jon Olav Strand talte kraftig for Ropstads kandidatur foran neste års valg.

— Når det gjelder Kjell Ingolf og hans kandidatur er han den desidert beste politikeren vi har på Sørlandet for tiden, sa Strand.

Møtedirigent Marion Bojanovski gikk hakket lenger.

— Bjørn Arne, jeg oppfordrer deg til å trekke kandidaturet ditt. Du vil ikke vinne frem med det og du skaper bare støy, sa Bojanovski.

Engen gikk deretter med resolutte skritt opp til talerstolen.

— Her i Norge er det en tradisjon at man sitter og venter beskjedent før man blir spurt om å ta et verv. Se på USA, der er det et stort engasjement i grasrota. Nei - jeg trekker meg ikke. Det var "close-race" ved siste korsvei. Det er veldig mange tidligere KrF-velgere jeg får tilbake ved å fremme mitt eget kandidatur, svarte Engen.