BILDEKK: Bildekk og aggregater er blant det som er beslaglagt. Foto: Baard Larsen
beslag5.JPG Foto: Baard Larsen
beslag 2.JPG Foto: Baard Larsen

KRISTIANSAND: Det var ved sekstiden mandag kveld at politiet startet ransaking i et lokale i Sørlandsparken.

— Saken startet i Grimstad i forbindelse med et tyveri nylig. Én person i Kristiansand er siktet, og skal pågripes, sier innsatsleder Nils Erik Usterud i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen sent mandag kveld.

Han bekrefter at noe av tyvegodset stammer fra Olsen bil i Grimstad. Fredag skrev Fædrelandsvennen at bilforretningen har hatt sju innbrudd den siste uka, og mandag morgen ble det igjen oppdaget tyveri fra bedriften.

Kan stamme fra flere innbrudd

Personen som er siktet i saken har forbindelse til et lagerlokale i Sørlandsparken, som ikke skal tilhøre noen bedrift. I forbindelse med ransakingen kom politiet over store mengder gjenstander, som også kan knyttes opp mot andre innbrudd.

— Vi kom over mange gjenstander, og det er ikke sikkert at alt er tyvegods. Men det er mye som tyder på at ting kan være stjålet i forbindelse med andre innbrudd i Kristiansand og Grimstad. Dette skal undersøkes nærmere med etterforskerne i morgen, sier Usterud.

Fraktet til Grimstad

Ifølge innsatslederen er de beslaglagte gjenstandene anleggsutstyr og gjenstander som kan tilhøre bilselgere. Det skal blant annet være flere bildekk, aggregater, bilskilt og diverse verktøy.

Etter ransakingen mandag kveld fraktet politiet det beslaglagte utstyret til Grimstad. Politiet skal blant annet ha fått hjelp av en bilberger til transporten.

Fædrelandsvennen kommer tilbake med mer tirsdag.