Christer Nilsen styrer pølsgryta på den gamle turiststasjonen. Foto: Geir Sveen
Kari Brit og Tor Steinar Raugstad har i mange år tatt turen til kvinen, og best liker de å ta pausen inne. Foto: Geir Sveen
Fullt på den velkjente terrassen på Kvinen. Foto: Geir Sveen
Mannen sa: dere kan jo snu på Ognhelleren, men vi gjorde ikke det. Vi kom helt fram, Luvise Vassøy Hagland som her sikrer billedbeviset for Monica Jørstad og Torbjørg Fossu. Foto: Geir Sveen

SIRDAL: Stavanger Aftenblad har tidligere skrevet atandakten på den tradisjonsrike Kvinen Turiststasjon i Sirdal i år er avlystfordi Kvinen turiststasjon opprinnelig villle ha 4000 kroner for å la sokneprest Sigurd Flydal holde andakt.

Været er fint i fjellet, om enn litt mer vind enn tidligere dager. Folk strømmet likevel til treffet. I løpet av den første timen var 150 personer på plass.

— Vanligvis er det mange som kommer hit på grunn av andakten. Men nå ser det ut til at folk kommer uansett, sier arrangør Erling Lange i Solheimsdalen vel, til Aftenbladet.

Men sokneprest Flydal har gode nyheter for dem som gjerne får med seg den tradisjonelle andakten på Kvinen turiststasjon. Til neste år er den nemlig tilbake igjen.