KRISTIANSAND: Den siktede 25-åringen har tilstått at han slo, men har understreket i avhør med politiet at det ikke var meningen å skade 33-åringen i det omfang det kan se ut til at mannen har fått. Han motsatte seg varetektsfengsling fordi han har fått jobb som sesongarbeider, og at han vil miste denne dersom han blir varetektsfengslet.

Av fengslingskjennelsen fremgår det at 25-åringen visste at fornærmede sto på toppen av steintrappa med ryggen mot trappa, og at det var asfalt i bunnen. 33-åringen skal ha falt ned trappen og pådro seg livstruende skader.Retten viser til at fornærmede hadde en påtrengende opptreden og knuste glasset i inngangsdøra før voldsepisoden fant sted.

"Det er imidlertid alvorlig at siktede hadde til hensikt å ta fornærmede og påføre ham skade" skriver retten.

Fra fengslingsmøtet i retten. Politifullmektig Tove Haugland, tingrettsdommer Thom Arne Hellerslia og forsvareren, advokat Eirik Finseth. Foto: Hallgeir Oftedal

I vurderingen av behovet for varetektsfengsling har retten lagt vekt på at 25-åringen er siktet for grov legemskrenkelse, hvor strafferammen er 15 år. Sakens omfang er slik at retten mener det vil støte den allmenne rettsfølelse om han løslates etter en alvorlig voldsepisode.

Skadeomfanget til fornærmerede er uavklart etter flere operasjoner ved Oslo universitetssykehus.

25-åringen er fengslet til lille julaften.