KRISTIANSAND: Av tiltalebeslutningen, som først ble kjent offentlig da den ble lest opp i tingretten i dag av statsadvokat Beate Rullestad Jansen, fremgår det at han er tiltalt for to overfallsvoldtekter og en annen voldtekt.

Før rettsforhandlingene startet besluttet retten etter krav fra bistandsadvokatene at saken skal gå for lukkede dører, men med pressen tilstede.

Tre voldtekter på én måned

Ifølge tiltalen skal mannen natt til søndag 29. mai 2011 klokka 03.30 fulgt etter en kvinne i Baneheiveien i Kristiansand, grepet tak i henne, dratt henne inn i skogen, dratt av henne klærne og gjennomført voldtekten. Kvinnen gjorde verbal og fysisk motstad slik "hun torde og var i stand til", heter det i tiltalen.

Den andre voldtekten skal ifølge tiltalen ha skjedd 4. juni i fjor klokka 03.30 i en båt som lå fortøyd ved Otra. Han grep fatt i fornærmede i det hun var i ferd med å forlate båten. Han holdt henne fast slik at hun mistet balansen og falt i vannet. Da hun kom opp fra vannet ble hun utsatt for voldtekt.

Ifølge tiltalen skal mannen også natt til søndag 26. juni i fjor klokka 02.45 ha fulgt etter kvinne i Baneheiveien.

Påtalemyndigheten mener å kunne føre bevis for at han grep tak i kvinnen og bar henne inn i skogen. Her festet han et tøystykke hardt rundt ansiktet hennes, og voldtok kvinnen.