GRIMSTAD: Det var påskeaften at ei fem år gammel jente ble utsatt for et overgrep på en rasteplass ved E 18 på Omre.

Mens jenta besøkte toalettet ved rasteplassen kom det fremmed mann inn og onanerte foran henne.

To uker etter hendelsen er gjerningsmannen fremdeles ukjent. Politiet håper nå at sporene fra åstedet skal kunne oppklare saken.

— Vi er avhengig av å få svarene fra åstedsundersøkelsen før vi kommer noe særlig videre, sier Ole Tom Fosnes ved avdelingen for seksuelle overgrep i Agder-politiet.

Biologiske spor

Han opplyser at politiet er forholdsvis sikre på at det finnes en komplett dna-profil i sporene som nå undersøkes av Folkehelseinstituttet.

— Det er funnet såpass gode biologiske spor at vi vil kunne lage en profil av dette, sier Fosnes.

Biologiske spor er blant annet blod, spytt, sæd og hudceller. Fosnes ønsker ikke å si noe om hva slags spor de har funnet.

Dersom Folkehelseinstituttet finner en fullstendig profil kan denne sammenliknes med profilene til rundt 30.000 personer som ligger lagret i det nasjonale dna-registeret. Her er det kun personer som er domfelt for alvorlige forbrytelser som er lagret. Det er dermed langt fra sikkert at en fullstendig dna-profil vil føre frem til et navn på overgriperen fra Grimstad.

Dommeravhør

Politiet har tidligere opplyst at det skulle gjennomføres et dommeravhør av jenta. Det har foreløpig ikke blitt gjort.

- Hvorfor har dere ikke gjennomført dette?

GRILLET: Under taket til venstre grillet familien påskeaften. Bakerst sees toalettet hvor den fem år gamle jenta ble utsatt for overgrepet på rasteplassen i Omre ved nye E 18 i Grimstad. Foto: Jan Oddvar Eide

— Det er snakk om ei ung jente og det forelå en del opplysninger ut fra det moren hennes har fortalt. Men vi har kommet frem til at det skal gjøres, så det kommer nok til å bli gjennomført i løpet av de nærmeste dagene, sier Fosnes.Han legger til at de har fått en utfyllende forklaring fra jenta, uten at det har gitt noen klarere beskrivelse av gjerningsmannen.

— Vi kan trygt si at det dreier seg om en voksen mann. Han skal være høy og ha briller, men det er usikkert om dette er vanlige briller eller solbriller, sier Fosnes.

Han opplyser at politiet ser på jentas forklaring som svært troverdig.

Tips om blottere

Etter hendelsen har politiet fått flere tips om andre tilfeller av blotting. Ingen av personene i disse sakene passer til beskrivelsen som jenta ga av overgriperen på Omre.

— Vi har også sjekket personer som vi vanligvis sjekker i slike saker, men vi har ingen navngitte mistenkte, sier Fosnes.

Det skal ikke ha vært noen fysisk kontakt mellom overgriperen og offeret. Saken etterforskes derfor som et brudd på straffelovens paragraf 201, som omhandler seksuelt krenkende adferd i nærvær av mindreårige. Strafferammen er fengsel i inntil ett år.

— Strafferammen er ikke så høy, men hendelsen er i seg selv alvorlig. Vi snakker jo her om et barn som bare er fem år, sier Fosnes.