Det kom fram i et brev som er sendt til en føderal dommer vedrørende konflikten mellom den sjudobbelte Tour de France-vinneren og det nasjonale antidopingbyrået.

USA Cycling er det nasjonale sykkelforbundet i USA. Forbundet skriver i brevet at de er forpliktet til å støtte Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) i påstanden om at USADA ikke har myndighet til å dømme Lance Armstrong.

USADA hevder på sin side at myndigheten til å føre en sak mot Armstrong er gitt fra Verdens Antidopingbyrå (WADA). Det nasjonale antidopingbyrået i USA har siktet den tidligere US Postal-, Discovery Channel— og Radioshack-kapteinen for å ha brukt prestasjonsfremmende midler, og hevder å ha bevis for at Armstrong har tatt del i en dopingkonspirasjon.

Armstrong har tatt USADAs siktelse til en føderal domstol i hjembyen Austin, og mener antidopingbyråets voldgiftshøringer nekter ham en grunnlovsfestet rett til en rettferdig rettssak.

I et brev til distriktsdommer Sam Sparks har Armstrongs advokater vedlagt et brev fra USA Cyclings advokat Stephen Hess. I sistnevnte brev slås det fast at USAs sykkelforbund støtter UCI, som de mener har rett til å bidra i saken med sin tolkning av WADAs antidopingregler. (©NTB) (©NTB)