FLEKKEFJORD: Kommunikasjonsdirektør Solveig Moe Frøland i Kystverket sier dette er Kystverkets nye arbeidsbåt som ble levert til dem tirsdag. Hun hadde fredag kveld ikke fått opplysninger om grunnstøtingen. Hun har også hatt kontakt med leverandøren av båten, uten at de heller har kjennskap til grunnstøtingen.

"Kvernholmen"

Båten heter "Kvernholmen" og er en Agder Patrol 32 levert av Agder Boat med hovedkontor på Bjorbekk i Arendal.

Det er avisen Agder som fredag kveld skriver om grunnstøtingen.

I følge vitnet Jarl Magne Strømland som avisen har snakket med, har Kystverkets båt kjørt i "god fart på feil side mellom fyret og Grønnes".

— Båten tippet over grunnen og ned igjen før den stoppet helt opp. Etter en kort stopp begynte den å kjøre igjen med så stor fart fremover at båter ved land og i båtstøer fikk husket seg skikkelig, sier han til avisen Agder.

Synkefri

Båten som gikk på grunn har ifølge Agder Boats kollisjonsskott og mange flytetanker. Båtene er fylt med skum mellom ytre og indre skrog og er derved synkefrie. De er konstruert slik at de er selvopprettende, skriver Agder Boat AS.

Etter grunnstøtingen ble båten i følge avisen Agder ført til kai ved Slippen, et par hundre meter fra åstedet for grunnstøtingen.