KRISTIANSAND: Det var like etter klokken 01 natt til fredag at politiet ble oppringt av en drosjesjåfør som like før hadde kjørt en kvinne til en adresse i Tveit. Da sjåføren skulle avlevere kvinnen skal han ha blitt truet av en 33 år gammel mann.

— Mannen skal ha truet sjåføren med ei sprøyte, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Hans Petter Osaland, til Fædrelandsvennen.

Politiet opplyste til Fædrelandsvennen fredag morgen at sjåføren skal ha blitt truet med våpen, men dette viste seg å ikke stemme. Politiet valgte å bevæpne seg da de aksjonerte på adressen natt til fredag.

Framstilt for fengsling

I huset pågrep politiet en 33 år gammel mann og en 46 år gammel kvinne. Begge ble kjørt til politiarresten ved Kristiansand og ble avhørt i løpet av fredagen.

Kvinnen ble løslatt fredag ettermiddag med meldeplikt, mens mannen ble framstilt for varetektsfengsling.

— Han er siktet for trusler etter straffelovens paragraf 227. Mannen ble framstilt for fengsling med begrunnelse i fare for gjentakelse, opplyser politiadvokat Berit Woxen til Fædrelandsvennen.

Beslagla tjuvegods

Politiet mistenkte at det kunne være våpen på adressen i Tveit, men det ble ikke funnet i boligen.

Det ble imidlertid beslaglagt tjuvegods som stammer fra et innbrudd i Østre Strandgate i Kristiansand. Tyveriet ble meldt inn til politiet klokken 01.54 natt til fredag.

Etter det Fædrelandsvennen forstår, skal sjåføren ha forstått at kvinnen hadde stjålet gjenstander. Det er dette forholdet som skal ha utløst konflikten.