KRISTIANSAND: Rundt omkring i hele Norge finnes det totalt 14 nedlagte tollstasjoner som i dag benyttes som feriested for ansatte. Seks av dem ligger på Sørlandet, melder TV 2.

**Lindesnes: (Svinør)

Søgne: (Ny-Hellesund)

Møvik: (Kristiansand)

Lillesand: (Brekkestø)

Grimstad: (Hesnes)

Tvedestrand: (Borøy)**

Søgne kommune har ved flere anledninger forsøkt å få til en dialog med tollvesenet for å få åpnet opp den nedlagte tollstasjonen i Ny-Hellesund.

Kommunen mener stedet i sin virksomhetstid var til for allmennheten, og at folk flest derfor bør kunne benytte strandperlen.

- Nei, det har vi aldri vurdert. Vi mener at den bruken som er i dag er en garantist for at folk flest kan benytte seg av eiendommene, sier avdelingsdirektør Lars Atle Holm til TV 2 Nyhetene.

Allerede i 1998 forsøkte Søgne kommune å få til en avtale med tollvesenet om bruk av en del av bryggeanlegget. Kommunen ønsket at folk kunne ta seg i land på Monsøya for å få tilgang til øyas mange naturstier.

– Det går jo fram av brevvekslingen at de er relativt kontant i å avvise om det skal bli tilgjengelig for allmennheten, forteller Dag Arntsen som er plansjef i Søgne kommune til TV 2 Nyhetene.

"Innledningsvis vil vi allerede her signalisere at vi er lite begeistret over deres forslag. Vi tillater oss å stille følgende spørsmål: Hvorfor må allmennhetens ilandstigningsmuligheter ligge sentralt til?" skrev tollvesenet i sitt svarbrev.

Også i 2002 forsøkte kommunen å få til en dialog med tollvesenet, men ble også da blankt avvist.

Etter at TV 2 tok opp saken opplyser Toll— og avgiftsdirektoratet at de nå er villig til å gå i en dialog med Søgne kommune. Men plansjefen er skeptisk.

– Ut ifra de brevvekslingene og de signalene vi har fått så langt, så har vi ingen store forhåpninger om det, sier plansjef Dag Arntsen.