Boligen som nå er lagt ut for salg er nesten 600 kvadratmeter stor. Foto: Ola Mjaaland
Rundt villaen kan kjøperen boltre seg på en 2,3 mål stor tomt. Foto: Ola Mjaaland
Boligen inneholder sju soverom, to stuer, spisestue, kjellerstue, vinkjeller og badstue. Foto: Ola Mjaaland
IMG_2350.jpeg Foto: Ola Mjaaland
IMG_2351.jpeg Foto: Ola Mjaaland
IMG_2353.jpeg Foto: Ola Mjaaland
Boligen er tegnet av den kjente arkitekten Esben Poulsson. Foto: Ola Mjaaland
Boligen er tegnet av den kjente arkitekten Esben Poulsson. Foto: Ola Mjaaland
Boligen er bygget i 1940. Foto: Ola Mjaaland
IMG_2369.jpeg Foto: Ola Mjaaland
IMG_2370.jpeg Foto: Ola Mjaaland
IMG_2371.jpeg Foto: Ola Mjaaland
IMG_2377.jpeg Foto: Ola Mjaaland
IMG_2382.jpeg Foto: Ola Mjaaland

Det er god plass og høy standard i boligen som har huset familien Grundekjøn i Oslo de siste 15 årene. Boligen på nesten 600 kvadratmeter har sju soverom, to stuer, spisestue, kjellerstue, vinkjeller og badstue, en romslig hage og tomt på 2,3 mål på Oslos beste vestkant, Ullern.

Det arkitekttegnede huset beskrives som herskapelig og ligger skjermet til på en høyde med utsikt over Oslofjorden. Prisantydningen er satt til 23 millioner kroner av eiendomsmeglerfirmaet Eie.

Diplomati

— Vi har vært usikre på om vi skulle selge. I utgangspunktet hadde vi tenkt til å beholde boligen og leie den ut. Men etter noen forespørsler fra eiendomsmeglere fant vi ut at vi kan prøve. Det er mye kapital å ha bundet opp i en bolig. På den annen side er det gunstigere for formueskatten å ha eiendom, sier ordføreren. Han synes i utgangspunktet ikke dette er noen historie for avisen, men svarer høflig på spørsmålene.

IMG_2371.jpeg Foto: Ola Mjaaland

Arvid Grundekjøn er en suksessrik forretningsmann i tillegg til å være ordfører. Han har vært konsernsjef i Anders Wilhelmsen-gruppen og administrerende direktør i Royal Caribbean Cruise Line AS, styreleder i Statkraft og hatt andre tunge styreverv.I tillegg var han generalkonsul for Latvia. Hans bolig i Oslo har vært brukt i disse sammenhengene.

"De siste 15 årene har eiendommen i utstrakt grad vært brukt til representasjon. Her har vært holdt en rekke kulturarrangementer, styremøter, middager for forretningsforbindelser og diplomati. Det har ved to anledninger vært dekket til 66 personer innendørs, og til 77 og 90 personer i telt på gårdsplassen. I spisestuen har det ofte vært dekket til 32 personer", står det å lese i annonseteksten.

Huset er tegnet av arkitekt Esben Poulsson og kalles i prospektet for en representasjonsvilla.

Tre hus i Kristiansand

Arvid Grundekjøn hadde ikke bodd i barndomsbyen sin Kristiansand på mange år før han ble valgt til ordfører for Høyre i fjor. Han har imidlertid vært hyppig gjest i byen med et flott sommersted på Tømmerstø. Der har han også kjøpt en naboeiendom de er i ferd med å pusse opp.

Da han ble ordfører kjøpte han og familien i tillegg en bolig mer sentralt. Familien har i tillegg et par boliger i utlandet og en hytte. Nylig solgte de et feriested i Portugal.

— Det er mye arbeid å holde og administrere mange eiendommer. Jeg har fortsatt et kontor i Oslo og firmaet mitt der. Derfor skal vi ha en bolig i Oslo, men det kan være lettere med en leilighet enn et hus på 500 kvadratmeter med hage som skal stelles, sier Grundekjøn. Om prisen for Ullern-villaen sier Grundekjøn:

— I Kristiansand høres det mye ut, men det er mye høyere prisnivå i Oslo.

Ifølge Norsk Eiendomsinformasjonen ble eiendommen sist omsatt for 5,4 millioner kroner i 1997.