KRISTIANSAND: Han mener Jegersberg er en formidabel investering, og at den ledige kapasiteten i privat rusomsorg setter prosjektet i et nytt lys. Bare eiendommen kostet 18 millioner kroner.

— Jeg er fremdeles positiv til opplegget, men vi opplever altså samtidig at private rusbehandlere mottar langt færre misbrukere fra kommunen. Dette gjelder både Filadelfia og Shalam. Derfor undrer jeg over om det er "kundegrunnlag" for Jegersberg. Dessuten driver Shalam etter nesten samme lest til 900 kroner døgnet. Vi må se på kostnader, sier Utsogn.

Han foreslår derfor at all rusomsorg i Kristiansand legges ut på anbud.

— Det vi kjøper av private, må på anbud. Men vi må også konkurranseutsette kommunens eget tilbud. Poenget er at vi skal ha brukerne i sentrum. Da skal vi ha best mulig omsorg for hver krone. Dette krever at Jegersberg-prosjektet kvalitetssikres økonomisk. Det må være konkurransedyktig, sier Utsogn.

Utsogn krever også at helse- og sosialdirektøren gir en oversikt over hvordan rusmisbrukerne i Kristiansand hjelpes.

— Jeg får ikke svar til bunns på hvorfor private institusjoner plutselig har fått ledig kapasitet. Jeg ønsker derfor en oversikt, sier Utsogn.

Hans varamedlem i helse- og sosialstyret, Frps Bjørn Voreland, sitter i styret for Shalam. Utsogn sier dette ikke påvirker Frps politikk i saken, og at Voreland har erklært seg inhabil i saker som angår Shalam.