KRISTIANSAND: Den 20 år gamle mannen ble stoppet av tollerne på fergeterminalen. Ved nærmere undersøkelse ble det beslaglagt 325 gram marihuana og 95 gram hasj.

Deretter ble politiet alarmert.

BESLAG: Politiførstebetjent Hans Jørgen Beckmann med det beslaglagte partiet narkotika som skal sendes til Kripos for analyse. Foto: Hallgeir Oftedal

— Mannen ble stoppet fordi narkotikahunden Gus markerte at det kunne være narkotika i bagasjen til mannen. Ved nærmere undersøkelse fant vi narkotikapartiet i en ryggsekk mannen hadde på seg, sier kontorsjef Helge Breilid i Tollvesenet til Fædrelandsvennen.

Løslatt

Mannen tilstod smuglingen.

— 20-åringen er avhørt og løslatt etter at han tilstod forholdene, opplyser politiførstebetjent Hans Jørgen Beckmann, leder av narkotika- og uroavsnittet ved Kristiansand politistasjon.

Ifølge Beckmann har 20-åringen forklart i avhør at narkotikapartiet skulle overleveres en annen person.

Kjøpte i Hirtshals

— Mannen har forklart at han reiste til Danmark og kjøpte narkotikapartiet av en person i Hirtshals han ikke vil navngi. Kjøpet var ifølge ham selv ikke til eget bruk, men et parti som skulle overleveres en annen ukjent person som oppgjør for en tjeneste, forteller Beckmann.

Den 20 år gamle mannen, som bor og jobber i Kristiansand, var tidligere et ukjent navn for politiet.

Ved omsetning i små mengder har det beslaglagte narkotikapartiet en gatesalgsverdi på cirka 75.000 kroner.