**ARENDAL: Forsøkte å tenne på barnevernsinstitusjon

00.33:** Politiet ble tilkalt til en barnevernsinstitusjon fordi en ungdom knuste gjenstander og forsøkte å tenne på huset. Han satte fyr på papir, men dette ble slukket av de ansatte.

— Ungdommen ble pågrepet og kjørt til arresten, opplyser operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt.

Operasjonsleder Øystein Vellesen har utfyllende informasjon:

— En gutt på 16 år er anmeldt for forholdet. Etter å ha knust inventar og satt fyr på papir, stakk han fra institusjonen. Han kom tilbake av deg selv, og da ble han pågrepet og kjørt til arresten.

**ARENDAL: Bil stjålet

08.00:** Melding om tyveri av bil fra Toppen i løpet av natten, bilen er en hvit VW Golf, og brukes som skolebil.

**ARENDAL: Sykkeltyveri

11.08:** En butikkinnehaver i Vestre gate ble vitne til at en dame stjal en sykkel. Politiet fant damen etter å ha søkt i sentrum. Sykkelen ble deretter levert tilbake til butikken.

**MANDAL: Vinglete kjøring

11.26:** En politipatrulje stanset en bilfører som kjørte vinglete på E 39 ved Mones. Føreren, en 74 år gammel mann, ble fratatt førerkortet og anmeldt.

**KRISTIANSAND: Tyveri av bilskilt

11.42:** Politiet fikk melding om tyveri av to kjennemerker til bil i Sørlandsparken. Registreringsummer er PC 94910. Forholdet blir anmeldt.

**VEGÅRSHEI: Kontroll av personer

12.25:** En politipatrulje stoppet en bil med fem utenlandske personer i ved Ubergsmoen. Personene ble innbrakt til Arendal politistasjon for nærmere sjekk.

**RISØR: Grovt tyveri i enebolig

14.06:** Politiet ble varslet om at det var gjort et grovt tyveri i en enebolig på Søndeled i løpet av den siste timen. Det var stjålet penger og smykker.

**LYNGDAL: Tatt i 75 km/t i 50-sonen

12.00-16.00:** UP gjennomførte en fartskontroll med laser i 50-sonen på riksvei 43 ved Kvås skole. Det ble gitt 12 forenklede forelegg. Den høyeste hastigheten som ble målt var 75 km/t. Det ble også utstedt et bilbeltegebyr og skrevet to mangellapper for mindre tekniske mangler.

**GJERSTAD: Fant stjålet Caravelle

16.15:** Politiet mottok melding om at en Volkswagen Caravelle som ble meldt stjålet fra Neslandsvatn tidligere på dagen var blitt funnet. En politipatrulje ble dirigert til stedet for å sikre spor.

**KRISTIANSAND: Elg gikk på E 18

16.32:** Les egen artikkel her

**KRISTIANSAND: Innbrudd i garasjer

16.42:** Det ble meldt om innbrudd i fire garasjer i en garasjerekke på Jærnesheia. Fra den ene garasjen var det stjålet en blå MC Yamaha med registreringsnummer BE 3570. En politipatrulje dro til stedet for sporsikring.

**KRISTIANSAND: Mann til sykehus etter mopedulykke

17.35:** Les egen artikkel her

**KRISTIANSAND: Garasjeinnbrudd

18.33:** Politiet fikk melding om at det var gjort innbrudd i en garasje i Kobberveien, og forsøk på innbrudd i to andre garasjer. En politipatrulje dro til stedet. Det var ingenting som tydet på at noe var stjålet fra garasjen hvor der hadde vært innbrudd. På de to andre garasjene i fellesanlegget var porthåndtaket brutt i stykker. Forholdet vil bli anmeldt.

**LYNGDAL: Tatt i 104 km/t i fartskontroll

16.30-18.30:** Up gjennomførte fartskontroll med laser i 70-sonen på E 39 vest i Lyngdal. Det ble utstedt 11 forenklede forelegg. Høyeste hastighet ble målet til 104 km/t.

**LILLESAND: Sauer savnet

19.33** : En beboer på Holte ved Kjøpmannsvik i Høvåg meldte fra til politiet om at hun savner seks villsauer.

**VENNESLA: Kjørte for fort uten førerkort

20.05:** En UP-patrulje meldte at de hadde stoppet en bil på riksvei 405 på Kvarstein retning sørover. Bilføreren, en mann i 50-årene, blir anmeldt for å ha kjørt i 69 km/t i 50-sonen. Han anmeldes også for å ha kjørt den nevnte bilen uten å ha førerkort.

**MANDAL: Trafikkontroll

20.33:** Politiet i Mandal gjennomførte en trafikkontroll i Holumsveien i tidsrommet mellom klokken 20.00 og 20.30. Fokuset under kontrollen var adferd i trafikken. 37 kjøretøy ble kontrollerte og det ble ingen reaksjoner.