— Jeg brenner for dette, og er ydmyk i forhold til oppgaven. Jeg tror at jeg vil bli en god leder fordi jeg er en inkluderende og tydelig person som kan prate for seg, sier Øyvind Berdal.

Han er en av tre lederkandidater som stiller til valg i NSO som representerer 195.000 studenter i Norge.

11 måneders studiestøtte

Berdals tre viktigste saker er heltidsstudenten, mer, og bedre praksis for studenter, og at gratisprinsippet skal forbli.

— Mange studenter blir tvunget til å jobbe. 37 prosent faller ut av studiene, og jeg tror at frafallsprosenten kan bli mye mindre dersom alle får muligheten til å være heltidsstudenter. Da må vi innføre elleve måneders studiestøtte og knytte denne opp mot grunnbeløpet i folkestrygden (1,5 G), sier Berdal.

Han mener også at flere studier burde innføre praksis, og at eksisterende praksisordninger burde bli bedre.

Vil ha mer praksis

— Nå er det nesten bare profesjonsutdanningene som har praksisordninger, men jeg tror at mer teoretiske studier som statsvitenskap og humaniora også ville være tjent med praksis. Avstanden mellom teori og arbeidsliv kan da bli mindre, sier Berdal som selv har en bachelorgrad i statsvitenskap far UiA, og skal skrive en masteroppgave i offentlig politikk og ledelse.

— KrF diskuterer nå hvorvidt høyere utdanning fortsatt skal være gratis. Jeg mener bestemt at det fortsatt bør være gratis slik at alle får like muligheter til å studere, sier Øyvind Berdal.

Han har allerede vært engasjert i studentpolitikken gjennom Studentorganisasjonen i Agder (STA) i 2,5 år, og som landsstyremedlem i NSO.

— Gjennom STA har jeg lært å være en leder, og at studentpolitikk er veldig gøy, sier Øyvind Berdal.

Vil drive lobbyvirksomhet

Han mener at NSO kan bli enda tydeligere, og at organisasjonen sentralt kan jobbe enda hardere inn mot politikerne gjennom lobbyvirksomhet.

— Jeg vil jobbe for at partiene får flere utdanningspolitiske saker inn i partiprogrammene i forbindelse med stortingsvalget i 2013. NSO skal være på hugget med å sette dagsorden og kreve hva som kan bli bedre, sier den engasjerte studentpolitikeren.

Han mener at NSO er en god organisasjon som representerer samtlige av landets studenter.

— De 44 lokallagene er kjernen i NSO, og sentralt vil vår jobb være å støtte opp om disse, sier Berdal som mener at NSO er en organisasjon som har potensial til å bli et mye sterkere og tydeligere talerør for studentene.

Neste helg, 27.- 29. april skal NSO velge sin nye leder, og Berdal er nå i gang for å mobilisere støtte.

— Jeg har en reell tro på at jeg kan bli valgt. Jeg gleder meg til valget, og tror at det kan bli lærerikt uansett, sier Øyvind Berdal.