Champagnefeiring: Pappa, Christian dro frem Champagne-flasken for å feire de nygifte, som nå legger ut på en ett år lang jordomseiling. Her fyller han glasset til Torunn Flor. Foto: Morten Lind Vårum
Med mor & far: Elisabeth og Anders med hennes foreldre; Christian Fredrik Lindboe og Kirsten Flor Lindboe. Foto: Morten Lind Vårum
Minne: Anders' mamma, Kerstin Thoresen, Elisabeth og Anders på kaia i Justvik. Foto: Morten Lind Vårum
God tur: Elisabeths pappa, Christian ønsker svigersønn, Anders god tur. Bak står Johan Varen Ugland. Foto: Morten Lind Vårum
Farvel: Elisabeth sier hadet til mamma, Kirsten. Bak står Marte og Andreas Flor Kristensen. Foto: Morten Lind Vårum
God klem: Elisabeth gir pappa, Christian en skikkelig avskjedsklem. Foto: Morten Lind Vårum

KRISTIANSAND: — Jeg misunner dem at de tør at ta en slik sjanse. Skulle gjerne tatt en tur rundt i verden selv i min egen ungdom, men det var flere begrensinger den gang, forteller mamma til Elisabeth, Kirsten Lindboe.

Ett års reise

Søndag formiddag la Elisabeth Flor Lindboe og Anders Johnsen ut på sin ett år lange jordomseiling med start fra Justvik. På kaia sto foreldrene å vinket lengselsfullt farvel til sine kjære.

— Det er vemodig, men godt siden jeg tror de får en god opplevelse. Men det er trist å ikke kunne ha dem rundt oss, sier Christian Fredrik Lindboe, som er Elisabeths pappa.

— Det er flere sommerfugler i magen nå enn når de giftet seg. Men jeg tror dette skal gå bra, sier mamma, Kirsten.

Følger med via internett

Med mor & far: Elisabeth og Anders med hennes foreldre; Christian Fredrik Lindboe og Kirsten Flor Lindboe. Foto: Morten Lind Vårum

Foreldrene til kristiansandsjenta, Elisabeth, er som foreldre flest bekymret for barnet sitt, men mener dagens teknologi hjelper til med å dempe bekymringene.— Det at man kan Skype og følge med dem via internett og telefon hele tiden gjør det lettere enn dersom de bare hadde dratt ut i det store intet, forteller Eliabeths pappa.

Satt ut

Mor til Anders, Kerstin ble satt ut da hun fikk høre om reiseplanen for to år siden.

— Første gangen jeg hørte om turen ble jeg perpleks for det er ikke noe jeg kunne funnet på selv. Men det er en livsopplevelse, og jeg liker å reise selv så jeg skjønner dem, sier mor til Anders, Kerstin Thoresen.

Hun mener nå at jordomseilingen er en god ide.— Jeg unner de opplevelsen. Det passer bra at de gjør det nå før de blir for bundet med jobb og familie. Men samtidig er jeg mor, og det er vemodig siden det er lenge til jeg ser dem igjen, sier mamma Kerstin.

Mønstrer på i Karibien

Hun skal mønstre på seilbåten på slutten av året når den er i Karibien. Planen da er å være med på feiringen av jul og nyttår. Før hun skal møte dem igjen forteller hun at morsinstinktet gjør seg gjeldende i henne.

— Jeg er redd for dem, men vi vet at båten er godt utstyrt. Jeg har bestemt meg for at vi ønsker dem god tur. De er voksne så de bestemmer selv, sier Kerstin.

Gleder seg

Når Elisabeth og Anders sto klar til avreise på kaien foran seilbåtenbåten, S/Y Eventyr søndag formiddag, var de rede for å reise.

— Nå føles det veldig riktig. Det er på tide å dra. Magefølelsen er bra. Jeg har grudd meg litt lenge, men nå har det roet seg, så jeg gleder meg bare, sier Elisabeth.

— Dette blir spennende. Vi har planlagt lenge, og vi gleder oss. Jeg tror ikke det går opp for meg før vi kommer utenfor Skandinavia, forteller ektemannen Anders.

Farvel: Elisabeth sier hadet til mamma, Kirsten. Bak står Marte og Andreas Flor Kristensen. Foto: Morten Lind Vårum

Begge synes de det er litt tøft å si farvel, men forteller at de får med seg flere som gjester under ulike deler av seilasen i løpet av det neste året.— Det er veldig trist å si hadet. Spesielt til hunden vår, den var kjempe trist, forteller hun, og forteller hva de ser frem til på reisen.

— Jeg ser frem til ett år uten snø og vinter. Det skal bli godt å være vi to og tilbringe mye kvalitetstid sammen, sier Elisabeth, som tror hun vil savne følgende under reisen.

— Foruten familie, hund og venner kommer det vel til å bli savnet av tørt sengetøy og varmekabler kanskje, forteller Elisabeth og ler.

Ikke bare ferie

Fra Justivik var to venninner av Elisabeth med. De skal være med på seilbåten den nærmeste uken via Sverige og frem til København. Etter dette skal det nygifte ekteparet seile nedover Europa for nye opplevelser der.

— Målet er å se og oppleve noe nytt. Treffe folk og gjøre noe helt annet enn det man er vant med. Men det er ikke noen ren ferie, for det er mye jobb å seile en seilbåt, forteller Anders.