KRISTIANSAND: — Han bet av et stykke som han hadde i munnen og spyttet ut. Det bildet har jeg fortsatt i hodet, sier trebarnsfaren (53) til Fædrelandsvennen.

Han ønsker ikke å stå fram med navn.

Onsdag vitnet Stavanger-mannen i Kristiansand tingrett. En 23-åring er tiltalt for den dramatiske voldsepisoden, men erkjenner ikke straffskyld.

— Han sier han ikke erindrer å ha vært i leiligheten, sier hans forsvarer Knut Henning Larsen.

Ventet på datteren

En helg i september i fjor er faren på besøk hos datteren i et stille område på Lund i Kristiansand. Natt til søndag er datteren på et studentarrangement i byen, og faren ligger og slumret på sofaen mens han venter på henne. I leiligheten sover også hans to øvrige døtre som er med til Sørlandet.

Han må ha falt i søvn, og merker ikke at datteren kommer hjem rundt klokka tre. Like etter våkner 53-åringen av at en mann banker på. Han åpnet døren på gløtt. Mannen vil inn for å snakke med en kvinne, hvis navn er ukjent for alle i familien.

Høflig forklarere faren at det ikke bor noen i leiligheten med det navnet. Men mannen gir seg ikke. Tilslutt river han opp døren. Faren holder i mot. Ser at mannen i høyre hånd holder en form for ID.

— Jeg tenker at hvis jeg klarer å få tak i dette, og kaster det bort, springer han kanskje etter, forklarte 53-åringen i retten.

Går til angrep

Så går mannen rett i ansiktet på ham. Med tennene river han av en bit av høyre kinn på 2,5 ganger tre centimeter. Han spytter det ut, før 53-åringen klarer å få ham vekk igjen.

— Jeg er veldig fortvilet og roper på hjelp fra ungene, forklarer han.

Den yngste datteren våkner og ligger vettskremt på rommet sitt. Så kommer studentdatteren ut fra sitt rom. Hun begynner å rope høyt mot mannen. Tilslutt skjønner han at han har tatt feil, og stikker fra leiligheten.

— Jeg klarte heldigvis å holde masken, og slo ikke tilbake, sier faren.

Bitt to steder

Han mener mannen må ha vært ruset.

— Det var en intensitet uten sidestykke. Jeg var livredd, sier han.

Han kjørte selv til sykehuset mens blodet rant. Mannen hadde også bitt ham i pannen.

— På sykehuset spurte de hva slags hest eller hund det var som hadde bitt meg. De rygget da jeg sa det var et menneske, sier 53-åringen.

DNA-bevis

På fotokonfrontasjonen kunne verken datteren eller faren med sikkerhet si hvem det var som stod bak angrepet. I retten var de imidlertid klare på at det var den tiltalte 23-åringen fra Kristiansand.

Politiets viktigste bevis er ID-kortet, et busskort, som ble revet ut av hendene på tiltalte under basketaket med faren.

— Det er gjort DNA-funn på kortet som er forenlig med tiltalte, sier aktor, konstituert statsadvokat Johan Martin Kile, til Fædrelandsvennen.

I tillegg ble tiltalte selv utsatt for en voldsepisode i samme område den samme natten. Det knytter ham til stedet.

23-åringen er den samme som er tiltalt for frihetsberøvelse og grov vold på yachten La Loba i Kristiansand. Han er tiltalt for en rekke forhold i saken som torsdag avsluttes i Kristiansand tingrett.

- En stor belastning

I ettertid har Stavanger-mannen og jentene hans slitt psykisk. Han krever oppreisning på 60.000 kroner.

— Dette har vært en veldig stor belastning for meg og jentene, sier han til Fædrelandsvennen.

Han har også slitt med usikkerheten om han har vært smittet av HIV eller hepatitt. Prøvene har heldigvis vært negative.

Datteren har fortsatt å studere i Kristiansand etter hendelsen.

— Du blir veldig bevisst, og det kan føles ubehagelig når det banker på døren. Men jeg har ikke lyst til å være redd, sier hun til Fædrelandsvennen.

Men familien frykter represalier, og har tatt forholdsregler blant annet ved å slette Facebook-kontoer.

— Hvis det viser seg at han slipper ut eller ikke blir dømt, så flytter datteren min fra byen, sier faren til Fædrelandsvennen.