BALLONGFEST: 250 barn entret scenegulvet mot slutten av gudstjenesten. Foto: Torstein Øen
GAVE: Ansgarskolens rektor, Harald Nygaard (t.h.), med kunstverket av Frank Brunner, overrakt av varaordfører Jørgen Kristiansen. Foto: Torstein Øen
SKOLEKAKE: Rektor Harald Nygaard koste seg med bløtkake på Kilden i anledning Ansgarskolens 100-årsfeiring i helgen. Foto: Torstein Øen
KIRKEKAFFE: Sjelden har det vært flere på kirkekaffe enn etter gudstjenesten på Kilden søndag. Foto: Torstein Øen
PÅ HJEMMEBANE: Silje Sirnes Winje fra NRKs Barne-tv underholdt 250 barn på Kilden søndag. Winje har selv gått på Ansgarskolen. Foto: Torstein Øen

KRISTIANSAND: Over 2000 gjester feiret skolens 100 første år – og løftet jubilanten inn i de neste 100. — Dette var godt over forventningene, og veldig gledelig. Jeg synes det forteller noe om hvor mye folk setter pris på skolen. Vi har en veldig høy "standing", både blant de som har gått her og i samfunnet for øvrig, sier rektor Harald Nygaard.

Ansgarskolen er landets største frikirkelige lærested, og eies og drives av Det Norske Misjonsforbund. I helga ble skolen feiret tre dager til ende.

— Det har vært noen flotte dager, sier rektor Nygaard.

Markeringen startet med et lukket arrangement og konsert med Ansgar Gospel Choir fredag, og fortsatte med foredrag, seminarer og lansering av festskrift lørdag. Det hele kulminerte det festgudstjenesten, barnearrangement og jubileumskonsert i Kilden søndag.

Overveldet

— Vi er overveldet og rørt over responsen. På absolutt alle arrangementer kom det mer folk enn vi turte å håpe på. Det er et veldig engasjement rundt skolen, og dette viser vel bare at den står sterkere enn noen gang, sier Thomas J. Vårlid, Ansgarskolens markedsleder.

Påstanden bygger han opp med eskalerende søkertall til både bibelskolen og høyskolen i år.

— Vi har 70 prosent flere søkere til bibelskolen enn i fjor, og mellom 20 og 25 prosent flere til høyskolen. Dermed ser det ut til at vi til høsten runder 300 studenter for første gang, sier Vårlid.

Under press

Skolen har ifølge Nygaard særlig markedsført bibelskoletilbudet aktivt i år

— Bibelskoler har hatt stadig vanskeligere for å finne sin plass innen skolesektoren. I tillegg må vi jobbe tøffere med rekrutteringen til bibelskolen – som er et ettårig tilbud – enn til høyskolen, hvor studentene går i 3-5 år. Men søkertallene i år viser at det er et tilbud mange ønsker, sier han.

— Hvordan ser fremtiden ut for Ansgarskolen?

— Vår utfordring er at vi er en veldig liten høyskole, og at det er sterkt politisk press for å fusjonere til større enheter. Men jeg frykter det ikke, sier Nygaard.