RISSA: - Skipet blir veldig synlig på Vestlandskysten, og blir dermed på mange måter et symbolskip for norsk verftsindustri, sier gudmor Janne Johnsen.

Hun er fylkesordfører i Rogaland og fikk æren av å døpe ferja ved verftet til Bergen Group Fosen i Rissa i Sør-Trøndelag torsdag.

— Drømmer i oppfyllelse

NY BÅT: MS «Stavangerfjord» ved kai hos Bergen Group Fosen i Rissa i Sør-Trøndelag. Foto: Styrk Fjærtoft Trondsen/Fjord Line

Flere hundre mennesker var til stede under seremonien.

— Våre vakreste drømmer har gått i oppfyllelse, sa Fjord Lines administrerende direktør, Ingvald Fardal, i sin tale.

I nesten ett år har alle verftets 500 faste og innleide medarbeidere vært engasjert i arbeidet med å utruste og ferdigstille MS «Stavangerfjord».

Det skulle vært satt i trafikk i slutten av mai, men startdatoen er utsatt flere ganger etter forsinkelser. Nå går første tur fra Hirtshals 14. juli.

500 jobbet med ferdigstillingen

Verftsdirektør Anders Straumsheim la i sin tale under dåpen ikke skjul på at oppdraget var vanskeligere å løse enn forutsett.

– På den bakgrunn er det svært tilfredsstillende å kunne overlevere et lekkert skip med nytt design og miljøvennlige gassmotorer som danner skole for tilsvarende prosjekter fremover, sa Straumsheim.

Ved verftet fortsetter nå arbedet med søsterskipet MS «Bergensfjord».