FOKUS: I prosjektet får kvinnene råd i forhold til øyebryn og øyevipper. Mange har mistet dette på grunn av cellegiftbehandling. Foto: Heidi Hveem Holtestaul
SELVFØLELSE: Målet med Look good.. feel better er at kvinnene skal føle seg bedre, og dermed ha en bedre livskvalitet – til tross for kreftsykdommen. Prosjektet finnes nå i 25 land i verden. Foto: Heidi Hveem Holtestaul

KRISTIANSAND: — Etter å ha tatt kontakt med diverse parfymerier i byen på leting etter konsulenter, sitter vi igjen med kun to positive tilbakemeldinger. Det er synd, for dette er et utrolig enestående tilbud til byen, slik vi ser det. Vi har alt vi trenger, bortsett fra mennesker til å holde kursene, sier Heidi Hveem Holtestaul.

Hun er sykepleier og prosjektleder for Look good.. feel better, et internasjonalt kursopplegg som tilbyr opplæring til kvinner under behandling for kreft. Her får deltagerne en mappe med produkter til stell av huden og sminke, og blir veiledet gjennom et program som tar om lag to timer.

Trenger frivillige

Prosjektlederen håper å starte opp kurs ved Sørlandet sykehus, som det sjuende sykehuset i landet. Men prosjektet har ikke råd til å sende sminkekonsulenter fra hovedstaden.

— Kurset er svært populært på sykehusene vi allerede har med i prosjektet, og på sykehuset vil de gjerne ha dette tilbudet. Det eneste som stopper oss nå er mangel på konsulenter som kan holde kursene våre i Kristiansand, sier Holtestaul.

Hun håper avisa kan hjelpe henne med å nå ut til frivillige fra hudpleie eller parfymeribransjen.

— De må kunne litt om hudpleie og sminke, med særlig vekt på øyebryn og øyevipper, som mange har mistet på grunn av cellegiftbehandling. Kurset er for å hjelpe dem å ta vare på huden sin, og for å gi dem en hyggelig opplevelse i en tung tid. Det handler om å ha en normalitet i hverdagen utseendemessig for å opprettholde sin egen identitet.

Medmenneskelig

Det er normalt 12 deltakere per kurs. Opplegget varer i to timer, en til fire ganger i året. Med nok frivillige trenger man kanskje bare sette av én ettermiddag i året. Alt foregår i sykehusets lokaler.

— Vi legger ved gode instruksjoner. Men det er noe med det å kunne stå der og snakke i to timer, og være litt medmenneskelig. Jeg håper noen hadde syntes det var hyggelig å bidra litt? sier Holtestaul.