Er mandalittene klar for ny fest rett etter Skalldyrfestivalen? — Ja, absolutt. Mandal er en festivalby, og nå ønsker vi å forlenge vi sommeren. Oktoberfesten har vist seg å være svært populær, så nå kan mandalittene og andre kose seg i teltet midt i byens sentrum lørdag kveld. Vi klarer å få inn 250 personer. Tidligere hadde vi festen over to dager, men da ble det litt glissent noen ganger. Ved å åpne teltet bare på lørdagen regner vi med fullsatte benker.

Og her blir det bayersk musikk, lederhosen og øl servert av barmfagre kvinner? - Hehe, noe sånn ja. Det er en gjeng fra oss i Mandal Musikkforening som spiller opp, og oktoberfesten drar vi i gang samtidig som vi også arrangerer Mandalsfestivalen for voksne amatørkorps nå til helgen. Korpsdeltakerne samles i teltet fredag, mens lørdagen er satt av til alle lokale.

Langt fra første gang dere lager oktoberfest i september? - Ser at mange kommenterer det, men selv i München begynner de i september. Vi gjør det vel mest i tro og håp om at været er noe bedre enn i oktober. Oktoberfesten er for fjerde gang, mens Mandalsfestivalen er for 15. gang. Det plumpet vel egentlig ut som en idé fra en av dem i korpset, og så er det jo fryktelig moro å se at folk liker det.

Hvor lenge har du selv spilt i korps? - Ojjj, det nærmer seg rundt 40 år tenker jeg. Det har vært litt sånn til og fra i perioder, men stort sett har jeg spilt disse årene.

Ingen fritidsproblemer, eller får du tid til andre hobbyer? - Nei, arbeid, korps og barnebarn fyller hverdagen. Det blir egentlig ikke tid til så mye annet.

Hva er ditt beste minne fra en fin sommer i Mandal? - Det var da jeg hadde med barnebarna på stranda et par kjempefine dager. Veldig koselig.

Og når du velger strand i hjembyen, er det Sjøsanden? - Nei, Lillebanken er favoritten.

Høres ikke ut som du har hytte på fjellet? - Hehe, nei det savner jeg absolutt ikke. Mandal er et sommersted, og det er her jeg trives best.