KRISTIANSAND: — Det ser bra ut, men jeg våger ikke ta noe for gitt. Men det ser moro ut dette, og det er gøy at folk som meg, med bakgrunn fra næringslivet, kan komme inn, sa hun i natt.

Tveiten Benestad har vært informasjonssjef i Vest-Agder energiverk, de siste årene har hun vært direktør i Høyskoleforlaget.

Hun ble lokalpolitiker i fremtredende posisjon for to år siden i Kristiansand, og hadde vel tenkt å nøye seg med det. Espen Saga lå an til andreplassen på Høyres liste i Vest-Agder. Han måtte trekke seg grunnet sykdom i familien. Da ble Tveiten Benestad hentet fram.

— Hvilken komité jeg ønsker. For tidlig å si. En stor kabal. Der partiet vil ha meg. Det er viktig at vi kommer i komiteer som er viktig for landsdelen, eksempelvis transport. Men personlig er jeg jo svært opptatt av kunnskap og utdanning, sa Tveiten Benestad.

— Gruer du deg til noe?

— Nei, jeg kommer eventuelt inn sammen med Ingunn Foss og Svein Harberg fra Agder. Vi skal støtte hverandre. Det viktige er at vi har flertall. Vi kan få til noe. Det hadde vært en helt annen situasjon hvis de rødgrønne hadde fortsatt, sa Tveiten Benestad.

Da hun kom tilbake til Ernst Hotell og valgvaken fra Fædrelandsvennens debatt studio, sto jubelen i taket.