OSLO: Dette var bildet som tegnet seg i 22-tiden mandag. Høyre går kraftig fram i Rogaland og ligger an til å bli største parti i fylket.

Her får du de siste tallene fra Agder

Da 20 prosent av stemmene i fylket er opptalt, viste prognosen at Høyre ligger an til å få 25,8 prosent av stemmene, en fremgang på 6,2 og vil komme inn med fire mandater.

Størst i Akershus

I Akershus der Jan Tore Sanner er toppkandidat og ligger an til å få 32,7 prosent av stemmene, en fremgang på 9,6 prosent. Akershus kan med det få seks representanter på Stortinget.

sz5ec8b8.jpg Foto: NTB scanpix

Høyre går kraftig fram også i Vestfold med 29,3 prosent av stemmene, men Arbeiderpartiet ligger fortsatt litt over med 30,5 prosent. Fremskrittspartiet går tilbake med 6,9 prosent. Slår prognosen til, og SV mister sitt mandat, forsvinner Inga Marte Thorkildsen ut av Stortinget ifølgeTønsbergs Blad.Foreløpige prognoser viser at Høyre og de borgerlige ligger an til et solid flertall. Også Frp ligger an til å gjøre et godt valg sammenlignet med flere av de siste meningsmålingene.

Ny statsminister

Høyre-toppene er overbevist om at Erna Solberg blir statsminister.

Etter at vel 29 prosent av stemmene er telt opp, får Høyre tilslutning fra 26,7 prosent av de stemmeberettige.

Høyre med Erna Solberg i spissen holder valgvake på Radisson Blu Scandinavia Hotel i Oslo.

Arne Hjeltnes sier tilBudstikkaat han er sikker på at det blir et brakvalg og drømmer om rekord på 31,8 prosent.

Jan Tore Sanner er litt mer forsiktig og ligger 6,4 prosentpoeng lenger bak.

– Så optimistisk som Hjeltnes er ikke jeg i min drøm, men jeg tror på 25,4, sier Sanner til avisen.

Så langt er forhåndsstemmene til 278 kommuner av 428 talt opp. Det er kun i 113 kommuner at både forhånds— og valgtingsstemmene er opptalt.

Erna Solberg vil først senere mandag kveld tale til mer enn 1.200 tilhengere som er samlet på valgvaken i Oslo sentrum.

Høyre kraftig fram og Frp kraftig tilbake i Vest-Agder

Da 30,9 prosent av stemmene i Vest-Agder var opptelt, viste prognosen at Høyre går fram 9,5 prosentpoeng og Frp 9,7 prosentpoeng tilbake sammenlignet med valget i 2009. Ifølge SSBs prognose mister Frp sin posisjon som fylkets største parti til Høyre, som ligger an til å få en oppslutning på 27,1 prosent mot Frps 17,9. Arbeiderpartiet er nest største parti med 22,9 prosent (-3,6).

Hvis prognosen stemmer, vil SV miste ett mandat i Vest-Agder, det samme vil Frp. Høyre og Venstre ligger an til å vinne hvert sitt mandat.

Mandatfordeling ifølge prognosen: H 2 (+1), Ap 1, Frp 1 (-1), KrF 1, V 1.