VENNESLA: — Over hele landet foreslår KrF,ere lokal kontantstøtte, etter at staten fjerner støtten til to-åringer fra høsten. Men altså ikke i Vennesla. Merkelig, sier leder i Vennesla Frp, og kommunestyrerepresentant, Alexander Etsy Jensen.

Til kommunestyret 3. mai fremmer han en interpellasjon hvor han ber ordføreren svare på om kommunal kontantstøtte skal innføres også i Vennesla, slik flere nabokommuner har gjort, inkludert Kristiansand.

— Det handler om valgfrihet, men også om å spare kommunale kroner. Andre kommuner sparer store beløp på færre barnehageplasser. Derfor må vi få rådmannen til å utrede kommunal kontantstøtte, sier Etsy Jensen.

Han mener også hans løsning vil redusere presset på barnehageplasser. Vennesla kommune har 77 barn på venteliste. Kommunestyret i mai skal ta stilling til ekstrabevilgninger på flere millioner kroner for å få på plass nok plasser.

Lunken ordfører

Ordfører Torhild Bransdal sier KrF ikke har bestemt seg og skal diskutere kontantstøtte internt i neste uke.

— Men er ikke dette en kampsak for KrF?

— Det er ikke noe automatikk i at kommuner overtar ordninger som staten legger ned. Det er heller ingenting selvsagt i at kommunen vil spare penger på kommunal kontantstøtte for toåringer. Til nå har det vært uaktuell politikk i Vennesla, sier Bransdal.

Provosert

Ordførerens lunkenhet provoserer Alexander Etsy Jensen:

— KrF er største parti, men det virker mer og mer som det er koalisjonspartner Ap som styrer over dem. Kontantstøtte er da en sak hvor KrF kan få gjennomslag sammen med de borgerlige. Merkelig hvis ikke de vil. Jeg tror vi skal få en spennende runde i kommunestyret, sier Frp-leder i Vennesla Alexander Etsy Jensen.

KrFs gruppeleder Daniel Bakken har tidligere uttalt seg positivt om lokal kontantsøtte. Men han er på fotballtur til Machester, og har ikke vært tilgjengelig for kommentar.