KRISTIANSAND: Det var lørdag ettermiddag at 46-åringen ble tatt på fersken av 24 år gamle Vitaliy Slettevoll. Mannen skal da ha forsøkt å tjuvkoble en bil utenfor boligen til 24-åringens mor i Suldalen.

46-åringen ble avhørt av politiet i går ettermiddag og deretter løslatt, opplyser jourhavende jurist Anne Grethe Isachsen i Agder politidistrikt.— Han ble løslatt klokken 21.10 i går kveld. Jeg vil anta at han ble løslatt fordi det ikke var noen fare for bevisforspillelse eller gjentakelse, men jeg kjenner ikke saken i detalj, sier Isachsen.

Siktet for ruskjøring

Mannen er siktet for bilbrukstyveri, forsøk på bilbrukstyveri og kjøring i ruspåvirket tilstand.

— Det er tatt en blodprøve av vedkommende og han er derfor siktet for ruspåvirket kjøring, sier Isachsen.

Mannen skal ha viftet med en hammer i forkant av pågripelsen og skal også være mistenkt for å ha truet med denne.

— Vi har beslaglagt en hammer, sier Isachsen.

Nekter straffskyld

46-åringen erkjenner ikke straffskyld for forholdene han er siktet for.

— Etter det jeg kjenner til har han ikke gitt noen forklaring på hva som skjedde før pågripelsen. Men jeg leser i rapporten at det er gode bevis i saken. Dette er nok bakgrunnen for at han ble løslatt, sier Isachsen.

Kristiansanderen skal ha blitt observert da han kom kjørende til stedet i lastebilen han er siktet for å ha stjålet. Anleggsleder Roy Kristiansen i Anleggsvirksomhet AS, som eier lastebilen, bekrefter overfor Fædrelandsvennen at den sto parkert på Idda lørdag.

Kan ha kjørt tre kilometer

— Det er vår bil og den pleier å stå parkert på Idda i helgene. Vi var ikke klar over at den var stjålet og hadde nok ikke merket noe før mandagen, sier Kristiansen, som først ble klar over tyveriet etter at Fædrelansvennen omtalte saken søndag.

Avstanden mellom Idda Arena og Gamle Mandalsvei i Suldalen er rundt tre kilometer. Kristiansen er glad for at hele endte godt.

- Hva tenker du om at han har kjørt rundt med denne lastebilen, med gravemaskin på lasteplanet?

— Det er ikke bra i det hele tatt. Men heldigvis fikk de jo tatt ham, sier Kristiansen.