MANDAL: — Sju redningsmenn fra Brannvesenet sør søkte etter personer i sjøen utenfor Skjernøya. Mannskapet i den ene båten kom over en livløs person som lå i fjæresteinene på Sandøya like i nærheten av Skjernøya, sier brannsjef i Brannvesenet sør, Jon Inge Aasen.

Det ble umiddelbart gitt livreddende hjelp til personen som var bevistløs da han ble funnet.

— Like etterpå ble vedkommende hentet av luftambulansen og fraktet til Sørlandet sykehus Kristiansand, sier Aasen.

Redningsmenn bistår i arbeidet

De tsjekkiske fiskerne som fant en person i vannet nær Ryvingen fyr, hjelper nå redningsskøyta Hvaler med å finne eventuelt flere savnede.

— Tre av våre gjester fant en mann i sjøen da de var på vei tilbake fra Ryvingen fyr. De fikk ham i land hos oss. Han var sterkt nedkjølt, vi vet ikke noe om ham, og vi fikk ikke noe informasjon ut av ham. Han er nå kjørt bort av en sykebil, sier daglig leder ved Tregde feriesenter, Sven Thuestad.

Følg skipstrafikken i Mandal live

De tre gjestene var ute og fisket da de kom over mannen som lå i sjøen. Etter å ha fraktet ham i land, ble de bedt av redningsskøyta Hvaler om å være med ut på sjøen igjen for å vise hvor de fant mannen.

— Jeg vet ikke så mye mer enn dette nå. De tre gjestene som fant mannen er naturlig nok preget av hendelsen, sier Thuestad.

Han sier at mange av gjestene er ute på sjøen i feriesenterets båter, men understreker at han har kontroll på hvor de båtene er.

— Vi har enten telefonkontakt med båtene eller har på en GPS-tracking, sier Thuestad.

Han forteller at noen av senterets ansatte er ute i senterets ribb for å bistå redningsskøyta.