Denne bilen kjørte inn i bilen foran like ved innkjøringen til nye Vågsbygdtunnelen. Foto: Jan Oddvar Eide
En mann er sendt til sykeshus med rygg - og nakkesmerter, og to andre er sendt til sjekk på legevakten, etter en trafikkulykke i nye Vågsbygdtunnelen. Foto: Jan Oddvar Eide
KRAFTIG SMELL: To til legevakt og en til sykehus etter påkjørsel bakfra i den første ulykken etter åpningen av Vågsbygdtunnelen for seks dager siden.. Foto: Jan Oddvar Eide
Brannvesenet sperret inngangen til nye Vågsbgydtunnelen i vestgående retning da de rydder opp på ulykkesstedet. Foto: Vegard Nekstad
En Renault personbil har kjørt inn i bakenden på en Transporter ved innløpet til den nye Vågsbygdtunnelen. Foto: Vegard Nekstad

KRISTIANSAND: — En mann er sendt til sykehuset for sjekk med smerter i rygg og nakke, sier politiets innsatsleder på stedet, Øyvind Hægeland.

Sykehuset opplyser at mannens tilstand er uavklart.

— Patruljen på stedet opplyser at fører av den fremste bilen hadde store smerter, og ikke torde gå ut av bilen før helsepersonell kom til stedet, opplyser operasjonsleder Vidar Neset i Agder politidistikt.

Den andre sjåføren og en passasjer i bilen som ble påkjørt ble kjørt til Legevakta i ambulanse. Smerter i bryst, hode og rygg.

To biler fra brannvesenet, to patruljer fra politiet og to ambulanser deltok i redningsoperasjonen i nye Vågsbygdtunnelen rundt klokken 15.00 fredag ettermiddag.

Avkjøringen til E 39

Lars Iversen kom kjørende bak ulykkesbilene og så hva som skjedde.

— Bilen som kjørte foran gjorde plutselig en brå oppbremsing like før avkjøringen til E 39, og det så ut til at bilen som kom bak ikke var helt oppmerksom på dette. Han kjørte så inn i bakenden på bilen foran, forteller Iversen.

Bilen som ble påkjørt var en Volkswagen Transporter. Bilen som kom bakfra var en Renault Megane. Begge bilene var av eldre årgang.

Sperret tunnelen

Brannvesenet sperret inngangen til tunnelen med stigebilenmens mens ulykkesstedet ble ryddet, noe som fører til kødannelse i vestgående retning på E18 på Vesterveien.

Køen skal ha strukket seg helt ut til Sørlandsparken.

Også utrykningskjøretøyene til brannvesenet og politiet hadde problemer med å komme fram til ulykkesstdet på grunn av køen.

Første tunnel-ulykke

Ulykken er den første i tunnelen etter åpningen forrige lørdag, for seks dager siden.

— Ulykken har skjedd ytterst i tunnelen og har ikke involvert sikkerhetssystemet i tunnelen. Men ulykken har skapt stor trafikale problemer, og det har vært vanskelig for redningsmannskapene å komme fram til ulykkesstedet, forklarer Hægeland.