KRISTIANSAND: Den første som fikk merke 19-åringen var Martin Hansen. Han måtte bråstoppe på Vesterveien da mannen kom løpende mot bilen hans.

— Det kom en gal mann hoppende opp på bilen min på E 39. Han sparket inn i døra og skulle ta bilen. Jeg rygget i panikk. Kolliderte med bilen bak. Så gikk galningen videre, forteller Martin Hansen, som fortsatt ikke tror det han så.

Mannen prøvde deretter å ta bil nummer to.

— Det virket ikke spesielt planlagt, sier sjåføren, som måtte løpe for å flytte bilen vekk fra E 39 der slagsmålet fant sted.

La mannen i bakken

I bil nummer tre satt Sohaib Ahmed i sin røde Hyundai. Han ble truffet da Martin Hansen rygget.

— Han gjøv løs på meg og skulle ta bilen min. Han dro til meg. Jeg har fortsatt vondt i kjeven, forteller han.

— Så jeg måtte forsvare meg, sier Sohaib Ahmed, som tok igjen og la mannen i bakken.

Men da kom det en annen mann løpende til. Han hadde stanset i østgående kjørebane da han så hva som skjedde.— Jeg så bare han kjempen (Sohaib Ahmed, red.anm.) som holdt nede en mann. Så jeg grep fatt i ham. Det skulle jeg aldri ha gjort, sier mannen.

Trafikken ble stanset

For da kom nemlig mannen løs, og slagsmålet var i gang igjen. En vekter fra Nokas Security hadde også stanset i motgående kjørebane, og var nå kommet til for å hjelpe.

Med vekteren i hælene løp mannen først bort til Sohaib Ahmeds bil og satte seg inn i den. Da vekteren ba mannen om å komme ut, løp han videre til neste bil, hvor føreren satt med halvåpent vindu. Mannen skal ha slått føreren gjennom vinduet, før vekteren til slutt fikk lagt ham i bakken midt i veibanen.

Der holdt vekteren mannen nede til politiet kom.

— Mannen var så rabiat at vår vekter ikke våget å slippe han. Han ringte politiet og spurte om de hadde fått telefoner om det som skjedde på Vesterveien. 25 henvendelser, var svaret han fikk fra politiet, forteller leder for Nokas Security Agder, Christian Lohne, til Fædrelandsvennen.

Kort tid etter ankom politipatruljen. All trafikk i vestgående retning ble sperret mens politiet prøvde å få kontroll over situasjonen. Da politiet fikk mannen inn i patruljebilen, kunne Fædrelandsvennen høre hvordan han hylte og slo i politibilen så det gjallet på utsiden.

Slåsskampen som pågikk i om lag ti minutter, vekslet mellom E 39, plenen til bensinstasjonen og Statoil-stasjonen.

Fikk mange telefoner

Operasjonssentralen ved Agder politidistrikt bekrefter at de fikk mange telefoner om hendelsen. De første henvendelsene kom like over klokken 21. — Det er foreløpig uklart hva som har skjedd. En del trafikanter har møtt på politivakta i Kristiansand for å fortelle hva som har skjedd, opplyser operasjonsleder Vidar Neset.

Noen timer senere, like før midnatt, opplyste operasjonslederen at mannen som forårsaket situasjonen var tatt hånd om av politiet.

— Han ble fremstilt på legevakten i Kristiansand og er nå innlagt på psykiatrisk avdeling, skriver han i politiets logg.

Operasjonsleder Geir Andersen opplyser mandag morgen at det har vært en krangel i forkant av slåsskampen.

— Det ser ut som det har oppstått en situasjon i en av bilene i forkant av bråket. Det har vært en krangel mellom vedkommende og sjåføren av bilen han satt i. Dette medførte at bilen var borti en annen. 19-åringen hoppet ut av bilen og løp mot andre biler som kom kjørende, sier operasjonsleder Andersen.