VENNESLA: De mener politikernes vedtak om ny rundkjøring på riksvei 9, mellom dagens to t-kryss, er en dårlig løsning.

— Jeg er totalt uenig i at det skal bygges en ny rundkjøring her. Det kommer til å bli et kaos uten like i sentrum, mener Markus Lundevold.

— En rundkjøring vil komme på 20 millioner kroner, men de kommer jo aldri i gang, kvitterer Kjell Skarpengland, som i 35 år drev bensinstasjonen "Tappen" i sentrum.

— Den beste veiløsningen vil være å legge riksveien på sørsiden av sentrum, på baksiden av det nye industriområdet, sier Odd Reidar Loland.

- Rundkjøring er best

I mer enn 30 år har nye vei- og kryssløsninger på Skarpengland vært drøftet. I fjor gikk politikerne i Vennesla inn for ny rundkjøring i forbindelse med områdereguleringsplanen.

— Vi mener ny rundkjøring vil bli den beste løsningen. Da blir det ett kryss i stedet for tre. Det blir også halvparten så billig å bygge, sier leder for bygg- og miljøutvalget, Solveig Robstad (Ap).

Den eldre trioen vil ha fylkesvei 454 fra Vennesla i bro over Møllebekken, før den gamle "Tappen"-tomta og påkoblet riksvei 9 i ny rundkjøring. Da vil sentrum slippe all gjennomgangstrafikk.

— Her må det ikke tenkes penger, men hva som er mest funksjonelt, mener Markus Lundevold.

- En himla steinfylling

— Vi ønsket også den løsningen først, men snudde. Det ville blitt en himla steinfylling, fordi fylkesveien (454) må ligge i samme høyde som riksveien, sier Solveig Robstad.

I løpet av våren sendes reguleringsplanen ut til førstegangs høring og offentlig ettersyn. På grunn av stamveien har Statens vegvesen siste ord.

— Skal riksveien legges om slik de foreslår, må veivesenet brenne for det. De er presentert denne løsningen tidligere, men så ikke grunnlag for å jobbe videre med den, sier plansjef Eivind Mauland i Vennesla.

Interessemotsetninger

— Er det grunn til å frykte kaos gjennom sentrum med rundkjøring, slik noen mener det vil bli?

— Det har vært noen runder på dette, og interessemotsetninger. De som driver næring, mener det er en dårlig løsning å legge riksveien utenfor sentrum, sier Mauland.

— Det er uansett på høy tid at det skjer noe på Skarpengland, mener Aps Solveig Robstad.