DUGNAD: Geir Markussen (t.v.), Jan Nilsen, Thomas Sommerset og Kjetil Jørgensen er fire av hytteeierne som har sørget for en real oppgradering av Bliksund Brygge. Over bryggeplassen har de etablert et utsiktspunkt over Blindleia. Foto: Hans Jacob Brekke
MIDT I LEIA: Lillesand kommune har investert mer enn en million kroner i ny brygge ved Bliksund. Brygga er et viktig knutepunkt for mye av ferdselen i Blindleia. Foto: Hans Jacob Brekke
?FLOTT: Hytteeierne Thomas Sommerset (t.v.) og Geir Markussen sier samarbeidet mellom hytteeierne og kommunen har gått knirkefritt i "Prosjekt Bliksund". Foto: Hans Jacob Brekke

LILLESAND: — Dette er en perle i kommunen. Og nå har det også blitt et sabla flott område, sier Geir Markussen i Bjørnholmen og Indre Tronderøy velforening.

"Prosjekt Bliksund"

Velforeningen ble etablert sommeren for to år siden. Og hytteeierne satt seg fore at de skulle gi en real ansiktsløftning til den tradisjonsrike Bliksund brygge, som er knutepunktet for mange av øyene utenfor.

Folk fra hele 50 hytter i området samlet seg om det de kaller "Prosjekt Bliksund".

Denne uka ble den nyoppussede bryggeplassen innviet av ordfører Arne Thomassen i Lillesand kommune.

Dugnadsgjeng

— Dette har blitt fantastisk flott. Arbeidet som er gjort der ute har virkelig forskjønnet området. Det er veldig bra at disse historiske bryggeplassene blir tatt godt vare på, sier Thomassen.

Kommunen har selv bidratt med betydelige midler og blant annet rustet opp dampskipsbrygga for 1,2 millioner kroner.

I tillegg har en stor dugnadsgjeng pusset opp ventebua på brygga, satt opp nytt postkassesystem og ordnet benker for allmennheten.

Renovasjonsanlegg

Nytt renovasjonsanlegg er satt opp av Lillesand og Birkenes Renovasjonsselskap.

— Alt dette gir nå et mye bedre inntrykk langs leia. Dette er jo et av de få stedene hvor du kan kjøre helt ut til Blindleia, sier Markussen.

Dugnadsgjengen beskriver spleiselaget, arbeidsånden og samspillet med kommunen som en solskinnshistorie.

— Dette viser at det fint går an å få til flotte ting, hvis man går sammen og samarbeider, sier Thomas Sommerset.

Ordfører Thomassen sier slikt initiativ fra privatpersoner er avgjørende for å skape fine uteområder i kommunen.

— Vi har veldig mange flinke velforeninger i kommunen, som ønsker å få det fint og gjør en kjempebra innsats. Man kan ikke forvente at kommunen skal ruste opp overalt, og da er det viktig at alle bidrar, sier Thomassen.

- Fineste rusletur

Markussen tror og håper også andre enn hyttefolket nå vil benytte området mer.

Parkeringsplasser er det imidlertid lite av ved Bliksund. Markussen oppfordrer derfor besøkende om å parkere ved Høvåg Kirke og ta beina fatt.

— Det er jo Sørlandets fineste rusletur. Fra kirka, forbi Kassetassen og så ende opp på Bliksund brygge, sier han.