Hunnedalsvegen fortsatt stengt

Statens vegvesen måtte utsette åpningen av FV. 45 gjennom Hunnedalen også fredag.

Fv45 har vært stengt de siste dagene. Foto: Carina Johansen

Publisert: Publisert:

Klokka 11 fredag begynte brøytemannskapet jobben med å fjerne snøen i veibanen.

– Det kan godt være vi åpner veien senere i dag, sa trafikkoperatør John Andreas Omdal fra Statens vegvesen fredag formiddag.

Fredag ettermiddag ser det ikke ut til at det kommer til å gå. Han forteller at folk er nødt til å roe ned forventningene sine.

Tviler på åpning kl 20

– Å si et tidspunkt akkurat nå er veldig vanskelig, men det jeg kan si er at veien vil åpnes i løpet av kvelden. Om det blir seinere på kvelden enn 20.00 vet jeg ikke, sier Sigbjørn Sande, byggeleder i vegvesenet.

På sine nettsider har Statens vegvesen tatt vekk klokkeslettet om åpning i kveld klokka 20. «Det vil ta lenger tid enn forventet på grunn av mye snø i området», skriver de i meldingen.

– Jeg vil oppfordre folk om å vente med å kjøre til lørdag, det er det beste. Det er en ting å komme seg opp, men en annet ting å komme seg ned. Vi må ha full veibredde få å slippe folk ut, det hjelper ikke med et veispor. Da blir det bare glatt, sier Sande.

Direkte-TV: Bli med på brøyting i Hunnedalen

Flere hyttefolk i Hunnedalen har tatt kontakt med Røde Kors tidligere denne uken fordi de begynnte å gå tom for mat eller ved.

– Mange ringer og spør om råd til hva de skal gjøre. Noen har lurt på om vi kunne organisere henting av proviant. Selv har vi måttet lage litt alternativ mat, men vi har spist oss mette. I går hadde vi scones og hamburgere. Her på Røde Kors-hytta har vi et stort matlager, men selv her må vi tenke alternativt. Vi doblet antallet folk fra søndag på grunn av at redningsmannskapene ikke kom seg ut, sa vaktleder Ida Perander ved Røde Kors i Hunnedalen til Aftenbladet tirsdag.

Åpnet fylkesvei 117 fredag ettermiddag

Ørsdalstunnelen mellom Malmei og Hovland er nå åpen igjen. Dette opplyser Vegtrafikksentralen vest klokken 13.40.

Et snøras stengte tunnelinngangen like ved skisenteret på Stavtjørn forrige helg. Søndag var Fv.117 også stengt lenger nede ved Malmei, slik at hyttefolket på Stavtjørn ble isolert.

– Dette ble gjort for at man ikke skulle få flere biler enn det allerede var her oppe, med tanke på de forholdene som var, sier driver av skisenteret i Stavtjørn, Elin Tjetland Bjordal til Aftenbladet mandag.

Mandag morgen ble veien åpnet, men allerede torsdag måtte den stenge igjen på grunn av uværet.

Les også:

Ramsland Plukk AS åpnet tunnelen mandag, men den ble igjen stengt torsdag. Torfinn Liestøl har vært med å brøyte store deler av tunnelen. Foto: Pål Christensen

Fylkesvei 110: Kjørren mellom Bjerkreim og Nonsfjellet.

– Den er stengt på grunn av vanskelige kjøreforhold og all nedbøren som har kommet de siste dagene. Det har vært krevende å holde god stand på veien og den er derfor stengt inntil videre, sier han.

Fylkesvei 661: Songesandsvegen i Hjelmeland kommune.

– Veien er stengt på grunn av uværet. Det er usikkert når denne åpner, sier han.

Les også:

Publisert: